Vremea rea si sufletele caritabile-deliciul amatorilor de phishing

BUCURESTI - 5 octombrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

In urma monitorizarii, DotCommerce Romania raporteaza o crestere ingrijoratoare a numarului cazurilor de phishing. Realizate mai ales pe seama unor site-uri foarte cunoscute si accesate de un numar mare de utilizatori (AmazonCom, PayPal,Ebay..), furturile de identitate s-au ridicat pana la 1100 in luna septembrie 2005.

Noua gaselnita a amatorilor de phishing consta in a profita de sensibilitatea si solidaritatea umana.Datorita catastrofelor abatute in ultima perioada asupra diverselor zone apar din ce in ce mai multe false cereri de donatii pentru zonele calamitate si familiile napastuite.
DotCommerce Romania atentioneaza sufletele caritabile, sfatuindu-le sa aiba grija pe cine ajuta!

•Phishingul reprezinta operatia prin care utilizatorii unui site sunt pacaliti sa-si introduca datele pesonale, ale contului bancar sau ale cardului intr-un cont fraudulos, copie fidela a site-ului firmei, pentru o revalidare a contului sau orice alt motiv plauzibil .Scopul final este lichidarea conturilor pacalitilor sau furtul identitatii acestora de catre initiatorii operatiunii.
•5% dintre destinatarii acestui tip de mesaje dau curs solicitarilor, pe cand doar 1% din cei vizati de spam-uri raspund .

Pentru mai multe informatii puteti vizita www.customer-service.ro

Despre DotCommerce Romania

Procesor.ro este site-ul comercial al primului payment gateway (serviciu de procesare a cartilor de credit/debit) deschis in Romania, in februarie 2004. Bazat integral pe solutia DotAssure™, sistemul de comert electronic pe care il prezinta si propune Procesor.ro este o solutie care se adreseaza magazinelor virtuale deja prezente pe Internet, dar si companiilor care doresc sa intre pe aceasta piata.

DotCommerce Romania
18 Juvara st,
Bucuresti
contact@dotcommerce.ro