Drept al autorului de a aduce opera la cunostinta publicului

Definitie Drept al autorului de a aduce opera la cunostinta publicului

Drept personal nepatrimonial ce face parte din continutul dreptului de autor si in temeiul caruia autorul unei opere de creatie intelectuala (literara, artistica sau stiintifica) este singurul indreptatit sa decida in mod discretionar sa aduca sau sa nu aduca la cunostinta publicului opera sa.Trebuie sa se recunoasca autorului si facultatea de a reveni oricand asupra deciziei sale initiale de a-si aduce opera la cunostinta publicului. Atunci cand revocarea deciziei initiale survine dupa ce autorul a incheiat un contract de valorificare a dreptului sau de autor, retragerea consimtamantului dat prin acel contract pentru raspandirea operei sale, chiar daca este temeinic justificata, antreneaza atat obligatia sa la suportarea tuturor prejudiciilor incercate de institutia de specialitate contractanta, cat si la obligatia lui de arepara prejudiciile cauzate celorlalti autori ai operei colective (daca respectiva opera are un astfel de caracter).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Drept al autorului de a aduce opera la cunostinta publicului? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Drept al autorului de a aduce opera la cunostinta publicului.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Drept al autorului de a aduce opera la cunostinta publicului. Definitiile termenilor despre Drept al autorului de a aduce opera la cunostinta publicului cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Drept al autorului de a aduce opera la cunostinta publicului, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Drept al autorului de a aduce opera la cunostinta publicului.