Drept de a fi informat

Definitie Drept de a fi informat

(in sensul legii dreptului de autor) prerogativa recunoscuta autorului unei opere de creatie intelectuala, in virtutea careia poate pretinde celui care detine, cu orice titlu, opera sa, sa-l informeze cu privire la locul unde se afla opera respectiva.Acest drept se refera la ipoteza in care opera este de arta plastica si este supusa unor vanzari si revanzari succesive la licitatie publica sau prin intermediul unui agent comisionar, ori de catre un comerciant.Licitatorii, agentii comerciali si comerciantii care intervin in vanzare trebuie sa-i comunice autorului locul unde se afla opera sa in termen de doua luni de la data vanzarii.Dreptul de a fi informat se subsumeaza dreptului de suita si, ca urmare, nu poate face obiectul vreunei renuntari sau instrainari.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Drept de a fi informat? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Drept de a fi informat.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Drept de a fi informat. Definitiile termenilor despre Drept de a fi informat cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Drept de a fi informat, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Drept de a fi informat.