Drept de preemtiune

Definitie Drept de preemtiune

1. Dreptul de care se bucura cineva prin lege de a fi preferat in calitate de cumparator al unui bun. Nu se confunda cu dreptul de preferinta. Dreptul prioritar de cumparare se naste din conventia partilor, deci are natura contractuala. Dimpotriva, dreptul de preemtiune se naste direct din lege, fiind prevazut de o norma juridica imperativa.2. Drept de preferinta pe care il au asociatii atunci cand un asociat se retrage dintr-o societate, in dobandirea partilor lui sociale sau a actiunilor sale.In comertul international, dreptul de preemtiune se mentioneaza in cadrul unui contract cu privire la o anumita firma ce are un drept de preferinta la cumpararea unui anume produs.Dreptul de preemtiune il putem intalni si in cadrul executarii unei creante, posesorul unei ipoteci sau al unui gaj avand un drept de preemtiune fata de alti creditori (creditori chirografari).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Drept de preemtiune? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Drept de preemtiune.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Drept de preemtiune. Definitiile termenilor despre Drept de preemtiune cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Drept de preemtiune, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Drept de preemtiune.