Drept exclusiv de folosire a inventiei

Definitie Drept exclusiv de folosire a inventiei

(denumit in unele legislatii nationale drept de monopol sau monopol de exploatare) facultate recunoscuta de lege in favoarea titularului unui brevet de inventie, ce prezinta urmatoarele caracteristici:a) confera titularului prerogativa de a exploata inventia in folosul si in interesul sau si, totodata, de a transmite dreptul de exploatare referitor la aceasta in beneficiul altor persoane printr-un contract de cesiune, de licenta etc.b) confera titularului sau indreptatirea de a cere in justitie interzicerea savarsirii de catre alte persoane a oricaror acte de natura sa aduca atingere dreptului sau exclusivc) durabilitatea sa este limitata de durata de valabilitate a brevetuluid) spatial, valabilitatea sa este limitata la teritoriul national al statului care a acordat brevetul.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Drept exclusiv de folosire a inventiei? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Drept exclusiv de folosire a inventiei.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Drept exclusiv de folosire a inventiei. Definitiile termenilor despre Drept exclusiv de folosire a inventiei cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Drept exclusiv de folosire a inventiei, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Drept exclusiv de folosire a inventiei.