Drept la actiune

Definitie Drept la actiune

1. (in sens material) facultatea titularului unui drept subiectiv de a se adresa organului de jurisdictie pentru a obtine recunoasterea si valorificarea acelui drept printr-o hotarare care sa-i asigure executarea silita a obligatiei corelative de catre debitorul ce i l-a incalcat sau i l-a contestat. Se stinge prin prescriptie extinctiva.2. (in sens procedural) indreptatirea si, totodata, posibilitatea de a sesiza organul de jurisdictie si de a-i pune in miscare activitatea pentru infaptuirea justitiei intr-un raport juridic concret.Dreptul la actiune, in sens procesual, nu cade sub incidenta prescriptiei extinctive daca nu este dublat de un drept la actiune in sens material. Astfel, sunt imprescriptibile:- actiunile avand ca obiect constatarea existentei sau inexistentei unui drept- actiunile pentru asigurarea dovezilor, etc.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Drept la actiune? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Drept la actiune.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Drept la actiune. Definitiile termenilor despre Drept la actiune cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Drept la actiune, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Drept la actiune.