Drept personal

Definitie Drept personal

In sens larg, drepturi subiective intim legate de persoana titularului.Nu sunt cesibile altor persoane prin acte juridice, nu se transmit prin mostenire si nu sunt susceptibile de exercitare prin reprezentare sau de catre creditorii titularului lor, pe calea actiunii oblice ele sunt, fara exceptie, drepturi absolute.In afara cazurilor expres prevazute de lege, dreptul la actiune in sens material pentru valorificarea in justitie este imprescriptibil.In materia obligatiilor, acelasi lucru cu Drept de creanta.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Drept personal? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Drept personal.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Drept personal. Definitiile termenilor despre Drept personal cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Drept personal, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Drept personal.