Drept pozitiv

Definitie Drept pozitiv

Sinonim - drept obiectivDreptul care se aplica intr-o societate data, la un moment dat, sub auspiciile statului respectiv. Totalitatea normelor juridice in vigoare la un moment dat, prin care se reglemteaza o institutie juridica, sau care alcatuiesc o ramura de drept ori, in fine, care alcatuiesc impreuna sistemul dreptului.Dreptul pozitiv exprima vointa statala, ridicata la rangul de lege si concretizeaza, in reguli de conduita obligatorii, cerintele disciplinei sociale, garantate in respectarea lor prin forta de constrangere a statului.Totodata, dreptul pozitiv recunoaste membrilor societatii si anumite prerogative, numite drepturi subiective, pe care le ocroteste, pentru ca prin intermediul lor titularii sa-si poata satisface nevoile si interesele legitime.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Drept pozitiv? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Drept pozitiv.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Drept pozitiv. Definitiile termenilor despre Drept pozitiv cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Drept pozitiv, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Drept pozitiv.