Drept public

Definitie Drept public

Cuprinde regulile care guverneaza organizarea unui stat dat si raporturile dintre acel stat si agentii sai, pe de o parte, si ceilalti participanti la astfel de raporturi juridice, pe de alta.Normele dreptului obiectiv public sunt, prin excelenta, norme imperative, nici un participant la aceste raporturi juridice neputand deroga de la ele.Dreptul public se subdivide in drept constitutional si drept administrativ, dar si drept penal sau drept fiscal (financiar), si drept international public.Vezi si Drept privat.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Drept public? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Drept public.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Drept public. Definitiile termenilor despre Drept public cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Drept public, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Drept public.