Drept real principal derivat din dreptul de proprietate

Definitie Drept real principal derivat din dreptul de proprietate

Drepturile reale principale derivate din dreptul de proprietate sunt de doua feluri: a) drepturi reale principale derivate din dreptul de proprietate publica (singurul in legislatia romaneasca este dreptul de administrare a unor bunuri proprietate publica constituit prin acte de putere emise de autoritatile statale sau locale ai carui titulari sunt regiile autonome si institutiile publice de stat), si b) drepturile reale principale derivate din dreptul de proprietate privata, care sunt opozabile tuturor, inclusiv proprietarului. Ele se mai numesc dezmembraminte ale dreptului de proprietate. Codul civil reglementeaza urmatoarele drepturi reale principale derivate din dreptul de proprietate privata: - dreptul de uzufruct, - dreptul de uz, - dreptul de abitatie, - dreptul de servitute, - dreptul de superficie.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Drept real principal derivat din dreptul de proprietate? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Drept real principal derivat din dreptul de proprietate.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Drept real principal derivat din dreptul de proprietate. Definitiile termenilor despre Drept real principal derivat din dreptul de proprietate cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Drept real principal derivat din dreptul de proprietate, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Drept real principal derivat din dreptul de proprietate.