Drept real

Definitie Drept real

Acel drept subiectiv civil patrimonial in virtutea caruia titularul sau poate sa-si exercite atributele asupra unui bun determinat in mod direct si nemijlocit, fara a fi necesara interventia unei alte persoane. Titularul dreptului real, subiectul activ, este o persoana sau mai multe persoane determinate, iar subiectul pasiv (toate celelalte persoane) este nedeterminat. Bunul cu privire la care ia nastere dreptul real este, totdeauna, determinat. Numarul drepturilor reale este limitat si expres prevazut de lege. Dreptul real confera titularului sau drept de urmarire si drept de preferinta.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Drept real? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Drept real.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Drept real. Definitiile termenilor despre Drept real cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Drept real, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Drept real.