Drept secundar

Definitie Drept secundar

Drept subiectiv care nu da nastere in mod direct unui drept la actiune si care se manifesta ca prerogativa ce confera titularului sau puterea ca, printr-un act juridic unilateral, sa determine producerea unui efect juridic de natura sa afecteze si interesele altei persoane.Sunt drepturi secundare:- dreptul debitorului de a alege, in cazul obligatie alternative- dreptul la denuntare unilaterala a unui contract- dreptul de preemtiune- dreptul de a ratifica o gestiune de afaceri, etc.Asemenea drepturi nu intra sub incidenta prescriptiei extinctive.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Drept secundar? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Drept secundar.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Drept secundar. Definitiile termenilor despre Drept secundar cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Drept secundar, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Drept secundar.