Filmul "Terapie pentru crima" selectat in competitia Festival of Globe din San Francisco

BUCURESTI - 22 iulie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Arta & Entertainment

Filmul de lung metraj “Terapie pentru crimă” (https://vimeo.com/73552410), în regia lui Kiki Vasilescu, a fost selectat în competiția oficială a Festival of Globe 2015, din San Francisco. “Terapie pentru crimă” este singura prezență românească la festivalul din inima Silicon Valley-ului, fiind selecționat din peste 3000 de filme înscrise.

Terapie pentru crima

Terapie pentru crima

 Mă bucur ca "Terapie pentru crima" a fost selectat la un festival din SUA și să văd că în urma filmului lumea află de România și de București. Am o mare satisfacție personală atunci când lumea, văzând imaginile, mă întreabă dacă am filmat la Paris, iar eu le pot replica cu mândrie că totul a fost filmat în București” 

Kiki Vasilescu

Filmul de lung metraj “Terapie pentru crimă” (https://vimeo.com/73552410), în regia lui Kiki Vasilescu, a fost selectat în competiția oficială a Festival of Globe 2015, din San Francisco. “Terapie pentru crimă” este singura prezență românească la festivalul din inima Silicon Valley-ului, fiind selecționat din peste 3000 de filme înscrise. Realizat de casa de producție East Movies , cu fonduri 100% independente, după un scenariu de Kiki Vasilescu, filmul a rulat în cinematografele din România la finalul anului 2014. Kiki Vasilescu a declarat, după ce filmul său a fost selectat pentru festival, că prin “Terapie pentru crimă” a încercat să spună o poveste "diferită, cu accente parodice, care se întâmplă într-o Romania modernă și conectată la lumea actuală”.

“Filmul ‘Terapie pentru crimă’ este primul meu lung metraj. Am investit în el timp, bani și suflet. Mai mult, este filmat în orașul în care m-am născut, București, pe care am vrut să îl prezint așa cum îl văd eu – frumos și plin de lumină. De aceea, mă bucur să fie selectat la un festival din SUA și să văd că în urma filmului lumea află de România și de București. Am o mare satisfacție personală atunci când lumea, văzând imaginile, mă întreabă dacă am filmat la Paris, iar eu le pot replica cu mândrie că totul a fost filmat în București,” a completat Kiki Vasilescu.

În prezent, Kiki Vasilescu lucrează în Los Angeles la primul său documentar, fiind produs de firma East Movies în colaborare cu un fost executiv al Paramount Pictures. Festival of Globe are loc în perioada 7 – 16 august 2015, în San Francisco. Printre vedetele care și-au anunțat prezența la festival se numără Sharon Stone, Jane Fonda, Mischa Barton, Martin Sheen și Jackie Chan. Filmul “Terapie pentru crimă” este singurul film românesc selectat în competiția oficială pentru ficțiune dintr-un număr de peste 3000 de filme din SUA, Brazilia, China, Canada, Franța, India, Iran, Noua Zeelandă, Australia, Mexic, Slovenia, Koreea de Sud, Elveția, Italia, Irlanda, Rusia și Anglia.