ECDL ROMANIA si Depozitul de Calculatoare te pregatesc pentru noua economie bazata pe cunoastere

BUCURESTI - 23 iulie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Datorita dezvoltarii rapide a tehnologiei informatiei societatea se indreapta catre o noua economie bazata pe cunoastere. Pentru a fi competitiv in cadrul noii economii este necesar ca orice persoana sa detina un calculator si abilitati pentru a-l utiliza eficient.

Astfel, ECDL ROMANIA impreuna cu Depozitul de Calculatoare a incheiat recent un parteneriat prin care orice persoana inscrisa in cadrul procesului de certificare ECDL beneficiaza de ofertele promotionale in cadrul magazinelor Depozitul de Calculatoare.

Scopul principal al acestui parteneriat consta in sansa de a oferi cetatenilor accesul la informatii, cunostinte, cresterea gradului de mobilitate profesionala si utilizarea calculatorul in mod eficient si productiv indiferent de varsta, profesie sau domeniu de activitate.

De asemenea prin acest parteneriat ECDL ROMANIA pune accent pe necesitatea instruirii cetatenilor la standarde europene, cunostinte fara de care, actualmente, nici o persoana care vrea sa participe activ in cadrul noii economii bazate pe cunoastere nu poate fi competitiva. Prin obtinerea certificatului ECDL se imbunatateste nivelul de cunostinte de baza privind utilizarea eficienta a unui calculator.
Obtinerea Permisului european de conducere a computerului este recunoscuta la nivel european si international ca fiind un standard care certifica abilitatile de utilizare a calculatorului si care ne asigura ca atunci cand vine vorba de Tehnologia Informatiei toata lumea vorbeste aceeasi limba.

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 146 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).
Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 400 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro sau www.ecdl.com, www.equalskills.ro

Alina Muresan
Marketing Assistant
alina.muresan@ecdl.org.ro