„Olimpiada“ ECDL la Buzau Învăţământul romanesc adoptă Programa ECDL

Buzau - 10 martie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău organizează la Buzău în perioada 10-13 martie 2005 ediţia a III-a a Concursului de Informatica Aplicata (CIA), singurul concurs naţional de informatica la care elevii au posibilitatea de testare a cunoştinţelor IT.

Acest eveniment are o tematica diferita de cea a Olimpiadei de Informatica, la care sunt tratate subiecte ce ţin strict de programare informatica.
Acest concurs se adresează utilizatorilor PC, elevi ai claselor IX-XII, care studiază discipline pentru care nu se organizează Olimpiada, printre care enumerăm: Tehnologia Informaţiei, Informatica-tehnologii Asistate de Calculator, Tehnologia Informaţiei si a Comunicaţiilor.
La aceasta ediţie si-au anunţat participarea peste 250 elevi din 30 judeţe.
Noutatea acestei ediţii consta in faptul ca va fi prima de acest gen in care se va introduce programa ECDL, ca programa oficiala de concurs.
Aceasta noutate are la baza parteneriatul încheiat intre MEC si ECDL Romania in data de 2 martie 2004, precum si excelenta colaborare intre ECDL Romania si organizatorii din partea ISJ Buzău.
ECDL ROMANIA participa la acest concurs in calitate de membru al juriului si sponsor al evenimentului, oferind câştigătorilor premii ce constau in carduri de aptitudini, testări gratuite, carduri pentru avansaţi-procesare de text, manuale pentru avansaţi-procesare de text, fise rezumative, tricouri ECDL.
Prezenta ECDL in cadrul CIA este o continuare a implicării ECDL ROMANIA in procesul de învăţământ romanesc, fiind primul Concurs Naţional de Informatica organizat pe structura Programei ECDL.
ECDL ROMANIA si-a propus sa aducă Standardele Europene de Utilizare a Computerului in rândul şcolilor romaneşti, motiv pentru care planul de acreditare ECDL gratuita a 200 de licee din tara continua cu succes.

Despre ECDL ROMANIA

Inainte de constituirea ECDL la nivel european si international, scolile, liceele si profesorii nu aveau un standard disponibil cu ajutorul caruia sa descopere problemele existente si care sa ii asigure ca in ce priveste Tehnologia Informatiei si a Comunicatiei „toata lumea vorbeste aceeasi limba”, si anume, sa detina cunostinte de baza in utilizarea instrumentelor IT, instrumente ce sunt folosite zilnic.

Ana Dulu
dulua@ecdl.org.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/olimpiada-ecdl-la-buzauinvatamantul-romanesc-adopta-programa-ecdl