Membrii Clubului Proprietarilor de Ferrari participă la o licitaţie de artă organizată numai pentru ei

BUCURESTI - 27 mai 2010

Comunicat tip General in Auto

Licitaţia „Marine”, organizată de Artmark, aduce în prim-plan opere renumite care ilustrează una din cele mai îndrăgite teme din istoria picturii: marea. Proprietarii de Ferrari îşi pot asfel adăuga în colecţia de valori şi un tablou al unui pictor cunoscut.

Ferrari Owners’ Club găzduieşte astăzi, 27 mai, licitaţia de Marine, organizată de Casa de Licitaţii Artmark. Este o licitaţie cu circuit închis, organizată numai pentru proprietarii de maşini Ferrari. Astfel, aceştia vor avea ocazia să adauge în „patrimoniul” personal tablouri semnate de nume importante ale artei româneşti: Gheorghe Petraşcu, Margareta Sterian, Marius Bunescu, Samuel Mützner, M. H. Maxy, Kimon Loghi, Paul Gherasim, dar şi de tineri artişti contemporani, printre care Francisc Chiuariu, Aurel Tar, Zoltán Béla sau Andrei Gamart.
“Este un eveniment special, organizat numai pentru membrii clubului. Ne-am propus, şi sunt sigur c-o să şi reuşim, să le oferim clienţilor noştri momente speciale gândite pentru ei de către Forza Rossa, importatorul de Ferrari în România. După părerea mea, arta împreună cu un brand de lux cu tradiţie desăvârşesc frumosul din viaţa noastră.”, a declarat Doru Totu, director general Forza Rossa.
Cele mai frumoase lucrări de pictură şi grafică, ilustrând vederi de pe malul mării, din porturi, Delta, de la Balcic sau Veneţia, de pe malurile Senei, Tamisei sau Dâmboviţei, alcătuiesc un traseu interesant al temei, prin majoritatea stilurilor ce s-au dovedit fecunde în arta românească, de la Impresionism, Simbolism, Suprarealism, la Postmodernism şi noul val de Realism din arta contemporană.
În mod excepţional, Licitaţia de Marine cuprinde patru opere semnate Gheorghe Petraşcu, o acuarelă şi trei uleiuri pe placaj, reprezentând peisaje la malul mării, pe coasta Dobrogei, a Bretaniei sau în Veneţia. Marinele au constituit o tema predilectă pentru Petraşcu, asupra căreia s-a aplecat de-a lungul întregii sale activităţi artistice şi care a rămas în conştiinta publicului legată de numele său.

Despre Echipa de PR SRL

Până la începerea licitaţiei, la ora 20.00, tablourile pot fi admirate la Clubul Ferrari, Calea Bucurestilor, nr. 20, Otopeni, Jud. Ilfov.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.artmark.ro.
Roxana Vâlcu
0722.515.631
roxana.valcu@artmark.ro