ÎNCEP ÎNSCRIERILE PENTRU CEA DE-A CINCEA EDIȚIE A GALEI PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT!

BUCURESTI - 21 octombrie 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Retail, CSR

Live site

București, 21 octombrie 2013: ECOTIC , Alucro, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România și Hotnews.ro, sub egida Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, dau startul în cea de-a cincea ediție a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat!

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, ajunsă în acest an la cea de-a cincea ediție, reprezintă o formă de recunoaștere și de promovare a campaniilor dedicate protecției mediului. Astfel, organizatorii premiază în fiecare an cele mai bune proiecte și exemple de bune practici destinate îmbunătățirii condițiilor de mediu în cadrul comunităților locale, precum și programele de responsabilizare socială dezvoltate de companii, instituții publice și organizații nonguvernamentale.

Începând cu anul 2009, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat a reunit laureați atât din mediul de afaceri – Rompetrol, Vodafone România, Siemens România - din cadrul instituțiilor de învățământ, unități militare, dar și ONG-urile de mediu, ca de exemplu Let’s Do It, România. Orice entitate juridică din România are posibilitatea de a face parte din laureații Galei, condiția fiind aceea ca proiectul desfășurat să vizeze protecția mediului.

“Întotdeauna acțiunile de conștientizare a gestionării corecte a problemelor de mediu sunt salutare. Vreau să subliniez importanța lor pe termen lung pentru ca țara noastră să poată oferi generațiilor viitoare un mediu curat, sănătos și civilizat. Și în acest an suntem alături de organizatorii Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat pentru a contribui la creșterea nivelului de conștientizare și implicare a comunităților locale în protejarea mediului”, a afirmat ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb.

Ediția din acest an se desfășoară pe platforma online dedicată Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, găzduită de site-ul www.ecotic.ro. Proiectele vor fi înscrise în urma transmiterii pe adresa de mail claudia.nicolae@ecotic.ro sau office@ecotic.ro a formularului  disponibil pe www.ecotic.ro și pe www.alucro.ro. Formularul include descrierea proiectului  dedicat protecției mediului sau responsabilizării, dar și date de contact ale organizatorilor respectivului proiect propus pentru înscrierea în Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat. Înscrierile se fac în perioada 21 octombrie – 05 decembrie 2013.

Organizatorii doresc și în acest an să evidențieze noi inițiative, proiecte și experiențe relevante în domeniul protecției mediului. Popularizarea acestor practici aduce mai aproape de fiecare dintre noi contribuția celor implicați activ la consolidarea unei atitudini responsabile față de valorile mediului în care trăim, acestea fiind exemple de urmat pe viitor.

”Deși numărul proiectelor dedicate protecției mediului este în continuă creștere, suntem departe de a rezolva problemele cu care ne confruntăm. Începând din acest an ne alăturăm organizatorilor Galei Pentru Un Mediu Curat din dorința de a încuraja apariția de noi proiecte și pentru a recunoaște efortul comun al celor care s-au implicat activ în decursul acestui an, prin implementarea de programe la nivelul comunităților în care trăiesc. ”, declară Adina Magsi, Director General, Asociația Non-Profit Alucro.

Calendarul de desfășurare al Galei este următorul:

Înscrierile în concurs se vor face până pe data de 5 decembrie, 2013;

Jurizarea proiectelor înscrise se va face în perioada 6 - 9 decembrie 2012, urmând ca în data de 10 decembrie să fie anunțați câștigătorii Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat.

În data de 12 decembrie 2013 va avea loc decernarea premiilor în cadrul unei gale festive.

“Aflată la a cincea ediție, “Gala Premiilor Pentru un Mediu Curat”  reprezintă un eveniment de tradiție pentru cei preocupați de protecția mediului, valorificarea eficienta a resurselor și creșterea calității vieții. Și  în acest an, încurajăm companiile, instituțiile, școlile, organizațiile non-guvernamentale să înscrie proiectele proprii în concurs pentru a-și populariza inițiativele și a-și consolida imaginea publică de formatori ai unei atitudini noi în societatea românească” a declarat Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

Juriul care va desemna câștigătorii acestei ediții este alcătuit din reprezentanți ai autorităților de mediu, din reprezentanți ai organizatorilor, dar și ai Hotnews.ro.

Premiile acordate câștigătorilor constau în echipamente electronice noi.

Mai multe detalii cât și regulamentul concursului îl găsiți accesând http://www.ecotic.ro/proiecte-ecotic/gala2013 și www.alucro.ro.

Despre ECOTIC

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 380 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 46.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 7 ani de activitate. Mai multe detalii găsiţi pe www.ecotic.ro, dar și pe pagina de Facebook dedicată a Organizației ECOTIC.

Taguri: campanieproiectemediureciclaredeseuriecoticdeee
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecotic/incep-inscrierile-pentru-cea-de-a-cincea-edi-ie-a-galei-premiilor-pentru-un-mediu-curat