Pierre Lamuniere a fost ales presedinte al Federatiei Internationale a Presei Periodice (FIPP)

BUCURESTI - 18 mai 2007

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Pierre Lamunière, Preşedintele Consiliului de Administraţie şi publisher al grupului internaţional de presă Edipresse, a fost ales Preşedinte al Federaţiei Internaţionale a Presei Periodice (International Federation of the Periodical Press – FIPP).

Numirea a avut loc la închiderea celui de-al 36-lea Congres FIPP – FIPP World Magazine Congress, ce a avut loc la Hotel China World din Beijing, China, în data de 15 mai 2007. Pierre Lamuniere a preluat poziţia după ce Chris Llewellyn, managing director al Emap International, şi-a încheiat mandatul de 2 ani de preşedinte al asociaţiei.

Lamunière a precizat: “Le mulţumesc predecesorilor mei Chris Llewellyn şi Bill Kerr pentru munca lor excelentă şi de asemenea domnului Donald Kummerfeld, CEO al FIPP şi echipei sale, pentru dedicare şi determinare, pentru realizările extrem de importante. Într-o perioadă de profundă schimbare a industriei noastre, sunt onorat că FIPP şi boardul acesteia mi-au încredinţat mie continuarea acestei misiuni atât de importante. Sunt foarte nerăbdator să încep lucrul cu membrii noştri la o agendă foarte ambiţioasă care îşi propune să promoveze importanţa revistelor în faţa cititorilor, advertiserilor şi a creatorilor de politici.”

Comentând alegerile, Kummerfeld a spus: “Pierre a fost în consiliul de conducere încă din aprilie 2002 şi vice-preşedinte în ultimii 2 ani. A fost un susţinător important al FIPP şi va continua să ne ofere conducerea energică, înţeleaptă şi implicată pe care predecesorii săi, Chris Llewellyn şi Bill Kerr, ne-au oferit-o în ultimii 4 ani.”

Lamunière s-a alăturat grupului Edipresse în anul 1977, devenind Chief Executive Officer în 1986. În februarie 2005 a lăsat în urmă activităţile de management operaţional de zi cu zi pentru a deveni Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi publisher al grupului. Edipresse, cu sediul central în Elveţia, îşi desfăşoară activitatea în domeniul editării de ziare şi reviste, serviciilor tipografice şi presă online. Grupul publică peste 150 de titluri şi de site-uri web şi are peste 3.500 de angajaţi.
Lamunière este, de asemenea, directorul companiei Lamunière S.A. şi a sucursalelor acesteia. Printre posturile sale de conducere din trecut şi curente, este şi poziţia de director al La Poste, cea mai mare companie elveţiană, în perioada 1997-2002. Este membru al Consiliului de Conducere al FIPP din aprilie 2002. Lamunière este de origine elveţiană şi deţine o diplomă MBA acordată de Wharton School, Universitatea din Pennsylvania, SUA.

În ce priveşte perspectivele industriei, Lamunière este de părere că: “Industria noastră se confruntă atât cu provocări cât şi cu oportunităţi. Dar cel mai important lucru de luat în considerare este faptul că noi suntem producători de conţinut ce serveşte informării, educării şi divertismentului. Atunci când facem acest lucru bine, creăm o legătură între produsele noastre şi cititori – prin încredere şi loialitate, lucru pe care probabil nici o alta formă de media nu reuşeste să îl facă. Aşadar întrebarea reală cu care ne confrutăm este, cum vom reuşi să facem toate acestea pe termen lung? Cred că revistele vor continua să aibă o poziţie centrală, greu de ignorat în peisajul media. Dar trebuie să evoluăm astfel încit să ajungem în poziţia ce ne permite să folosim brand-urile noastre pe multiple canale de distribuţie.”

Despre Edipresse A.S. srl

Despre FIPP: Fondată în anul 1925 ca Federaţia Internaţională a Presei Periodice (Fédération Internationale de la Presse Périodique), FIPP www.fipp.com este în slujba editorilor de reviste din toată lumea, promovând interesele comune de ordin editorial, cultural şi economic ale consumatorilor şi ale editorilor business-to-business, atât prin presa scrisă cât şi prin media electronică. FIPP deserveşte o piaţă globală cu un venit total anual provenit din advertising, în regiune, de 70 miliarde dolari SUA şi aproximativ 110.000 titluri, conform cifrelor redate de FIPP World Magazine Trends ediţia 2006/2007. În prezent FIPP reprezintă 280 de membri din 57 de ţări, ceea ce înseamnă: 45 asociaţii naţionale, 170 edituri şi 65 membri asociaţi (incluzând 6 membri individuali).

Melania Ulici, Director Marketing Edipresse AS România
Tel: 004021 319 35 39
Fax:004021 319 35 68

melania.ulici@edipresse.ro