Lecturi fundamentale, bibliografie obligatorie pentru stiintele socioumane

BUCURESTI - 17 aprilie 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Editura Humanitas a relansat de curand o colectie care indeplineste asteptarile majore ale publicului specializat. Este vorba despre colectia DICTIONARE/ TRATATE/ REFERINTE.
Prezentate intr-o conceptie grafica deosebita, titlurile cu care colectia reporneste la drum sunt:

Dictionar de psihologie / ROLAND DORON, FRANCOISE PAROT
Alaturi de Vocabularul psihanalizei al lui Jean Laplanche si J.-B. Pontalis (Humanitas 1994), acest dictionar masiv este una dintre cele mai serioase lucrari de referinta in domeniul psihologiei traduse vreodata la noi.
Introducere in psihologie. Istoric si metode / FRANCOISE PAROT, MARC RICHELLE
O lectura obligatorie pentru toti cei interesati de psihologie
Prin aceasta carte, cititorul e invitat sa urmareasca deopotriva miscarea de idei care a dus la cristalizarea conceptelor psihologiei, din Antichitate si Evul Mediu pana la Iluminism si epoca romantica, si cercetarile din domenii diverse precum biologia, sociologia, lingvistica sau logica si impactul lor asupra dezvoltarii cercetarii experimentale in psihologie.
Tratat de sociologie / RAYMOND BOUDON
Cartea sta sub semnul sociologiei actiunii – o paradigma „de ultima ora“ a disciplinei, cu radacini adanci in traditia europeana si americana, care s-a dovedit extrem de productiva in explicarea si interpretarea fenomenelor sociale.
Dictionar de filozofie si logica / ANTHONY FLEW
Importanta lucrare de referinta, dictionarul lui Anthony Flew, profesor de filozofie la Universitatea York din Toronto si profesor emerit al Universitatii din Reading (Anglia), poate servi drept ghid in labirintul istoriei ideilor. El este un instrument de lucru extrem de util pentru studentul la filozofie – sau la oricare dintre disciplinele care se intrepatrund cu ea – ori pentru cititorul obisnuit, care simte nevoia de definitii sau clarificari pentru termenii si numele proprii din domeniu.
Manual de filozofie / MARIA FÜRST, JÜRGEN TRINKS
Cursul de filozofie al lui André Vergez si Denis Huisman (Humanitas, 1995) purta marca stralucirii si a rafinamentului spiritului francez. Acest Manual venit din spatiul germanic are, in schimb, o constructie desavarsita. Este complet si riguros ca informatie, unitar ca structura, intuitiv si „deschis“ ca metoda. Lectiile manualului se refera nu numai la filozofia pura, ci si la disciplinele desprinse din ea: estetica, antropologie, filozofia istoriei, a dreptului, a statului, filozofia naturii si a religiilor.
Mirarea filozofica. Istoria filozofiei europene / JEANNE HERSCH
Pentru cei care s-au plictisit de relatari pretentioase si confuze, intalnirea cu cartea lui Jeanna Hersch, eleva a lui Karl Jaspers, va insemna o redescoperire a impulsului prim al filozofarii — facultatea mirarii. Caci autoarea repovesteste istoria filozofiei ca pe o istorie a mirarii surprinse in momentele ei esentiale: presocraticii, Socrate, Platon, Aristotel, epicurienii, stoicii, Sf. Augustin, Toma d’Aquino, Descartes, Spinoza, Leibniz, Locke, Kant, Hegel, Comte, Marx, Kierkegaard, Nietzsche, Freud, Bergson, Husserl, Heidegger, Jaspers.

Despre Editura HUMANITAS

EDITURA HUMANITAS
Luiza Dragomir
021.317.18.23
luiza.dragomir@humanitas.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/editura-humanitas/lecturi-fundamentale-bibliografie-obligatorie-pentru-stiintele-socioumane