Editura Litera invita toti copiii in magazinele Diverta la sarbatoarea de Halloween!

BUCURESTI - 29 octombrie 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

De Halloween , Editura Litera invita toti copiii in Magazinele Diverta sa sarbatoreasca aceasta zi speciala intr-un mod amuzant. Inlocuim bomboanele cu alte delicii: cartile!

Copii, veniti costumati in cele mai infricosatoare personaje si intrebati librarul Tricks or books? De spaima, va va oferi o carte Litera pe loc!

Aceasta sarbatoare “de speriat” va fi folosita drept ocazie pentru a-i aduce pe cei mici in librarie, spatiu frumos si inspirativ care sa le dezvolte placerea pentru lectura. 

Copiii sunt asteptati joi, 31 octombrie, oricand între orele 10 – 22 la urmatoarele librarii din Bucuresti si Cluj: Diverta Unirii, Diverta Mall Vitan, Diverta Plaza, Diverta Baneasa si Diverta Hubertus Cluj. Evenimentul este dedicat tututor copiilor, insotiti de un adult (din familie, educatori sau profesori), iar cartile oferite cadou fac parte din colectia Tom & Jerry.

 Halloween-ul este o sarbatoare de origine celtica, care s-a raspandit in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. In timp, ea a fost preluata de multe popoare din lumea occidentala iar in Romania a fost adoptata dupa anul 1989. Cu ocazia acestei sarbatori, copiii se mascheaza in vrajitori, mumii sau alte personaje si colinda pe la case intreband „Trick or Treat?” (Pacaleala sau dulciuri?), ca o amenintare ca daca nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsa. 

Despre Editura Litera

Într-o lume care a uitat să (mai) citească, Editura Litera are curajul să pună un pariu cu fiecare dintre noi.
Care sunt argumentele sale? O ofertă editorială pentru toate gusturile şi pentru toate nivelurile de pregătire. De la ficţiune, istorie, bestseller internaţional şi ghiduri turistice, până la cărţi pentru copii, dicţionare şi auxiliare de limbi străine, enciclopedii şi atlase. O calitate ireproşabilă a tiparului. O selecţie riguroasă, făcută de specialişti, pe baza cererilor unui public exigent. O echipă tânără, formată din profesionişti cu experienţă în domeniu. Oameni care pun mare preţ pe cartea-obiect. O comoară de citit, de înţeles, de făcut şi de primit cadou, de lăsat moştenire. Ceva trainic. Util. Frumos. Adevărat. Adică toate câte au fost uitate. Şi regăsite. Te regăseşti în cărţile Editurii Litera. Pentru că înseamnă cultură. Nu maculatură.