ECO-MESAJ in versiunea copiilor cutezatori - Concursul National Eco Fun isi prezinta castigatorii

Ploiesti - 29 mai 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Cele mai convingatoare eco-mesaje realizate de 870 de copii din toata tara s-au intrecut timp de trei luni in Concursul National Eco Fun. Copiii transmit cele mai sensibile probleme ale mediului in chipul cel mai inedit cu putinta. Adultilor le cer fapte. Castigatorii vor fi Studenti pentru o zi, sambata 6 iunie la Universitatea Ecologica din Bucuresti.

Participantii la Concursul National Eco Fun sunt elevi - clasele I-IX din scoli si licee din tara, cititori ai revistei pentru copii Cutezatorii. Ei s-au inscris in perioada 15 februarie -15 mai 2009 la cele patru sectiuni ale concursului: pictura, fotografie, grafica computerizata si jurnalism, dupa o ampla campanie de informare asupra problemelor de mediu desfasurata de revista si ca urmare a participarii active la actiunile ecologice sustinute de scolile lor.

Concursul organizat pana acum in doua editii, prima fiind derulata anul trecut in vacanta de vara a copiilor, beneficiaza deja de un numar mult mai mare de participanti, 870 in acest an fata de 180 anul trecut si de o sectiune noua: jurnalismul. Vor fi evidentiati primii zece clasati la fiecare sectiune si grupa de varsta (I-IV si V-IX), iar primele patru locuri vor fi premiate.

Ziua de 6 iunie va fi un eco-maraton pentru castigatorii concursului. Incepand cu ora 10:00, impreuna cu membrii echipei Cutezatorii, reprezentanti ai Universitatii Ecologice - gazda evenimentului, ai organizatiilor ecologiste si ai mass-mediei, copiii vor participa la actiuni dedicate mediului inconjurator si vor transmite un eco-mesaj direct conationalilor mai mari. Programul evenimentului cuprinde manifestari educationale si artistice in spirit ecologist: o expozitie de produse din materiale ecologice, punerea in scena a piesei de teatru regizate si interpretate de o echipa a Colegiului Tehnic Traian din Bucuresti, un eco-dialog cu reprezentanti ai organizatiilor din “domeniul verde” si ai mass-mediei, actiunea “Student pentru o zi, ecologist pe viata” si realizarea Eco-Mesajului editiei in versiunea copiilor – “Frumusetea si tristetea naturii din localitatea/judetul meu”.

Despre Editura LVS Crepuscul SRL

Organizatorii evenimentului sunt revista Cutezatorii si Universitatea Ecologica Bucuresti in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii prin 191 de unitati de invatamant din tara. Concursul National Eco Fun initiat de revista Cutezatorii a beneficiat de sustinerea companiei Apa Nova, in calitate de sponsor principal si a partenerilor sai: Inspectoratul Scolar Judetean Prahova/Casa Corpului Didactic Prahova; Asociatia „Greenitiative”; Asociatia “Mai mult verde”; Asociatia „Bate Saua Sa Priceapa Iapa”; Fundatia „Preasfanta Fecioara Maria”; Betty Ice, Novalety si Infracons. Partenerul media al editiei este Radio Impact FM.
Evenimentul este o urmare fireasca a unei serii de articole de informare si sensibilizare asupra problemelor de mediu prezente constant in continutul publicatiei nationale pentru copii (8-15 ani) Cutezatorii, a colaborarilor editoriale cu tematica ecologica a copiilor si a indrumatorilor lor – dascali si parinti. Totodata este si o pledoarie pentru repere si un comportament civilizat in termeni ecologici. Copiii transpun in lucrarile lor dragostea fata de natura dar mai ales nelinistea si dezaprobarea fata de comportamentul adultilor. Provocarea continua, iar ei asteapta sa rupa si altii „lantul slabiciunilor”.
Detalii pe www.cutezatorii.ro .

Editura LVS Crepuscul - Revista Cutezatorii
Anca Spiridon, Secretar de redactie, 0746216131, e-mail: anca.spiridon@crepuscul.ro;
Gina Husian, Director Marketing: 0746216035, gina.husian@crepuscul.ro.
office@crespuscul.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/editura-lvs-crepuscul-srl/eco-mesaj-in-versiunea-copiilor-cutezatori-concursul-national-eco-fun-isi-prezinta-castigatorii