Ziua internaţională împotriva fumatului - O nouă terapie de renunţare la fumat debutează şi în România

BUCURESTI - 30 mai 2006

Comunicat tip General in Sanatate

Datorită unor campanii de conştientizare, azi aproape oricine ştie că fumatul dăunează grav sănătăţii. În ultimele decenii în ţările puternic industrializate a scăzut consumul de ţigări, dar problema cea mai importantă rămâne găsirea de soluţii de renunţarea la fumat. Tematica Zilei impotriva Fumatului declarat de ONU, este: Orice formă a fumatului ucide.

Datorită campaniilor antifumat derulate în decursul a mai multor decenii, în ţările cele mai dezvoltate: SUA, Marea Britanie, ţările scandinave sau Austria, numărul fumătorilor a scăzut condiderabil. În Statele Unite mai fumează doar jumătate din numărul celor care au avut acest viciu în anii 50. Şi cum industria tutunului şi-a simţit ameninţat profitul, s-a orientat rapid spre Centrul şi Estul Europei precum şi spre alte ţări aflate în curs de dezvoltare. Aşa au apărut produsele de tutun aşa zis „uşoare”, oarecum „garantate” de anumite institute de cercetare finanţate de industria tutunului care, oarecum previzibil susţin că ţigările „light” afectează mai puţin sănătatea decât produsele tradiţionale. În ciuda acestor concluzii aparent liniştitoare, cercetători independenţi sunt însă de altă părere: ţigările „light” nu conţin, aşa cum era de aşteptat, mai aduc în organism mai puţină nicotină, gudroane sau monoxid de carbon. Şi cum, pe lângă toate acestea, industria tutunului foloseşte o gamă largă de suplimenţi meniţi să ajute la absorbţia moleculelor de nicotină de către organism dependenţă accentuată de nicotină devine practic asigurată.

Un viciu greu de învins

Un lucru este cert: toţi fumătorii sunt conştienţi că ţigara este cancerigenă sau facilitează apariţia unor boli pulmonare, cardiovasculare sau cerebrale. Cât despre femeile care doresc să aibă copii sau sunt gravide realitatea deseori dramatică: chiar dacă realizează că fumatul poate dăuna grav fătului, în multe locuri nu au dreptul la opţiunie pentru că sunt nevoite să îşi accepte statutul de fumătoar pasiv. Şi chiar dacă, potrivit datelor statistice majoritatea fumătorilor sunt de acord cu măsurile prin care să interzice fumatul în locurile publice, prea puţini dintre ei reuşesc să renunţe la acest viciu. Ce spun medicii? Ei bine, medicii susţin că dependenţa de nicotină este mai puternică decât dependenţa de alcool a alcoolicilor şi chiar mai mult, o raportează chiar la dependenţa de cocaină. Şi totuşi, realitatea relevă faptul că mai mult de 7 la sută din fumători nu pot renunţa la fumat nici după un efort susţinut timp de un an dar mai ales că majoritatea fumătorilor nu rezistă fără nicotină mai mult de 4 zile.

Renunţare garantată

Există mai multe metode de renunţare la fumat, începând de la tratamente de acupunctură şi aromaterapie, până la celebrii plasturi etc. Şi totuşi, deseori, aceste încercări nu duc la rezultatul scontat, tocmai pentru că renunţarea la fumat necesită perseverenţă dar, mai ales, schimbarea modului de viaţă. Şi iată că după unul sau mai multe eşecuri, majoritatea celor care vor să renunţe la fumat, refuză să mai aibă parte de noi astfel de experienţe traumatizante, fizic şi psihic, rămânând prin urmare, fumători pe viaţă. Există dincolo de această imagine aparent fără ieşire, o soluţie, în fapt o terapie care a avut un succes enorm în Europa occidentală, şi care, de curând, a fost introdusă şi în România. Este vorba de terapie de renunţare la fumat prin biorezonanţă, terapie care a înregistrat o rata de succes de peste 90% după prima lună, în ţări precum Germania, Austria, Ungaria sau Polonia.

Desigur apare întrebarea: cum este posibil ca această terapie să înregistreze asemenea rezultate? Ei bine răspunsul îl oferă chiar medicina: orice organism viu, indiferent de nivelul lui de complexitate generează şi utilizează câmp electromagnetic pentru dezvoltarea sa şi pentru reglarea diferitelor procese vitale. În celule este produsă aşa numita bio-electricitate, iar orice proces ce are loc în organism, fie el normal sau patologic, provoacă modificări ale câmpului electromagnetic. Dr. Anneliese Bauer, directorul medical al companiei Vita Nova a explicat că practic, aparatul prin intermediul căruia este realizată terapia, analizează o mostră de vibraţii electromagnetice specifice ţigării (printr-o mostră de nicotină), precum şi vibraţiile proprii emise de organismul pacientului, inversând apoi aceste vibraţii şi amplificându-le pentru a le reintroduce în organism. Prin acest proces, sunt refacute modelele de vibraţie iniţiale specifice celulei sănătoase, exact în locurile unde nicotina s-a „legat” de moleculele din corpul pacientului. Cum nicotina introdusă în organism prin fumat se asimilează în 48 de ore de la fumarea ultimei ţigări, prin ştergerea modelelor de vibraţii caracteristice acesteia, adicţia este contracarată. Un lucru, care a contribuit major la succesul terapiei prin biorezonanţă, este faptul că este suficient un singur tratament, toată procedura durând mai puţin de o oră. Terapia se desfăşoară în stare de linişte, în poziţie de clinostatism (culcată), iar pacientul nu simte nici durere, nici disconfort – a adăugat directorul medical al companiei care a introdus acest tratament în România.

Despre Editura Scripta S.A.


Str. Leon Voda, nr. 21, sector 4, Bucuresti

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/editura-scripta-s-a-/ziua-internationala-impotriva-fumatului-o-noua-terapie-de-renuntare-la-fumat-debuteaza-si-in-romania