Concurs de burse de master in design, comunicare si moda la Istituto Europeo di Design - „IED pentru Mediu”

BUCURESTI - 14 iulie 2008

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

IED MASTER MILAN ofera 7 burse partiale de studiu (constind in reducere de 50% a taxei de curs) pentru anul academic 2009, tuturor celor interesati de cursurile de Master ale IED Design, IED Communication si IED Fashion Lab.

Intotdeauna interesat in dezvoltarea durabila, IED stimuleaza discutiile despre sensibilizarea oamenilor fata de problemele ecologice si fata de reducerea consumului de energie. Toate sectoare economice sunt constiente de importanta calitatii mediului, respectarea si grija fata de mediu devenind preocupari curente ale producatorilor. Cu toate acestea insa chestiunile legate de mediu sunt departe de a fi rezolvate astazi, fiind inca subiecte de dezbatere socio-politica.
Programul de burse este destinat absolventilor de studii superioare in domeniu sau profesionistilor cu cel putin 2 ani de experienta in domeniu.
Participantii la acest proiect special vor trebui sa arate cum sunt capabili de a face fata provocarilor legate de salvarea mediului in moduri inovative.

In cadrul concursului 'IED pentru Mediu' se vor acorda:
-4 burse partiale care acopera 50% din taxa anuala pentru masterele de la IED Design:
Industrial Design, Interior Design, Lighting Design, Packaging Design
- 1 bursa partiala care acopera 50% din taxa anuala pentru masterul Brand Management and Advertising Communication de la IED Communication
- 2 burse partiale care acopera 50% din taxa anuala pentru masterele de la IED Fashion Lab: Fashion Communication and Stylist, Fashion Communication and PR, Fashion Marketing and Product Management, Fashion Marketing and Retail Management

Arii tematice (http://sp.ied.it/master-milano):
- Comunicare: Toti participantii trebuie sa prezinte un proiect de comunicare pentru o companie selectata de ei, care trebuie sa se repozitioneze pe piata internationala. Temele care vor fi alese de candidati sunt legate de interesul fata de mediu si de economisirea energiei.
Briefing: Cresterea popularitatii brandului firmei la nivel international concomitent cu comunicarea noii misiuni a companiei. Designul si implementarea unei strategii de comunicare si dezvoltarea unei comunicari integrate online si offline.

- Design: Toti participantii trebuie sa prezinte un proiect care are in vedere grija fata de mediu si economisirea energiei.
Briefing: Grija fata de mediu, economisirea energiei, usurarea vietii, recuperarea si reciclarea materialelor. Candidatii trebuie sa dezvolte urmatoarele subiecte:
Pentru specializarea Industrial Design: designul unui obiect sau sistem care poate usura viata zilnica
Pentru specializarea Interior Design: designul unor spatii si sisteme pentru colectarea deseurilor menajere si munucipale
Pentru specializarea Lighting Design: designul unui sistem de iluminat interior sau urban care permite economisirea energiei
Pentru specializarea Packaging Design: designul unui sistem de impachetare prietenos pentru mediu pentru industria alimentara

- Fashion: Toti participantii in domeniul marketingului in moda trebuie sa prezinte un proiect (plan de marketing) pentru un nou brand de moda ecologic si prietenos pentru mediu. Toti participantii in domeniul comunicarii in moda trebuie sa prezinte o strategie de comunicare pentru un nou brand de moda sustanabil ecologic si prietenos cu mediul inconjurator.

Briefing pentru specializare marketing in moda: Lansarea unui brand de moda sustanabil ecologic intr-un segment de marketing ce urmeaza a fi identificat. Stabilirea tintei. Definirea tipului si stilului colectiei.
Briefing pentru specializarea comunicare in moda: comunicarea unui nou brand de moda pe piata internationala cu evidentierea dezvoltarii durabile a mediului. Designul si realizarea unei strategii de comunicare si a unei sedinte foto.

Data limita de depunere a proiectelor este 15 septembrie.
Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati Edu Project, reprezentant al IED in Romania:
www.eduproject.ro
office@eduproject.ro
edu.project@yahoo.com

Despre Edu & Eng Project SRL

Edu Project reprezinta in Romania mai multe universitati si scoli de limba din strainatate.
Diana Popescu
Director Executiv
Edu Project
office@eduproject.ro