Efect comercial

Definitie Efect comercial

Sinonim - efect de comert Denumire generala atribuita cambiilor, biletelor la ordin, cecurilor, warranturilor etc., ce sunt folosite in operatiile comerciale de vanzare - cumparare, in relatiile de credit etc. creanta al carei debitor este un comerciant, valoare cu titlu negociabil. Titlu negiciabil care reprezinta creante decontabile la vedere sau pe termen scurt, in beneficiul persoanelor care le poseda.Sub aspect patrimonial, efectul comercial incorporeaza o creanta transmisibila o data cu trecerea acestuia din proprietatea unei persoane in proprietatea alteia.Clasificare:a) efectul comercial pur, care este legat de o operatiune de livrare de marfuri este tras in momentul livrarii scadenta sa coincide cu scadenta creditului consimtit de furnizor suma sa poate fi platita din resursele obisnuite ale intreprinderii efectul care indeplineste numai partial aceste conditii este denumit uneori paracomercial sau cvasi comercialb) efectul financiar sau de credit, care nu este contrapartida unei operatiuni cu marfuri, ci reprezinta doar un credit consimtit temporar de o banca clientului sau banca cere clientului sa semneze un efect la suma descoperirii pe care i-a acordat-o (mobilizare a descoperirii)c) efectul de consum, care este tras de un comerciant asupra unui consumatord) efectul de filiala, care leaga doua intreprinderi ale aceluiasi grup, oferind uneori doar o iluzorie diviziune a riscurilor.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Efect comercial? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Efect comercial.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Efect comercial. Definitiile termenilor despre Efect comercial cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Efect comercial, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Efect comercial.