Efect de levier

Definitie Efect de levier

Termen cu mai multe semnificatii:a) raport intre valoarea actiunilor comune (ordinare) si valoarea actiunilor preferentiale (privilegiate)b) raport intre datoria societatii si fondurile proprii puse la dispozitie de actionaric) proportia din capitalul social afectata de datoria acumulata.Ca regula generala se poate spune ca situatia unei societati devine cu atat mai critica, pana aproape de faliment, cu cat gradul de datorie angajata (in principal din imprumuturi nerambursate si dobanzi neplatite) este mai mare.conceptul efect de levier corespunde unui rationament simplu: daca putem imprumuta de la cineva o suma la o rata x a dobanzii si daca putem plasa aceasta suma la o rata superioara y, vom profita de diferenta intre rata de plasament si rata dobanzii. Aceasta este metoda clasica a bancherilor de a castiga.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Efect de levier? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Efect de levier.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Efect de levier. Definitiile termenilor despre Efect de levier cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Efect de levier, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Efect de levier.