Radiografia pietei muncii. 2012, anul cu angajari continue si mii de aplicatii pentru un singur post.

BUCURESTI - 28 noiembrie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Social, Internet, HR

Ne apropiem de finalul anului 2012. Recrutarile desfasurate de companiile prezente pe piata romaneasca au avut momente de varf dar si momente in care ritmul acestora a fost incetinit de diversi factori ce au tinut in principal de contextul economic, dar, au fost procese continue, in fiecare luna fiind publicate pe www.eJobs.ro posturi noi, pentru care au putut aplica studenti, tineri absolventi dar si persoane cu experienta.

eJobs.ro

Domeniile spre care s-au orientat cei mai multi candidati au fost Sales, Customer/Client Service, Administratie, Secretariat, Transporturi/Distributie/Depozitare, Productie, Inginerie, IT, Finante Contabilitate si Medicina.

Angajatorii ce au recrutat in 2012,  acestia au avut   posibilitatea sa isi aleaga candidatul potrivit dintr-un nr. foarte mare de CV-uri depuse, drept urmare avand posibilitatea sa  solicite experienta relevanta pt. postul pe care il aveau disponibil, fara sa ofere neaparat pachete salariale peste media anilor trecuti.

Nr. posturilor  publicate pe www.eJobs.ro in 2012 pana in acest moment (luand in calcul inclusiv data de  26  noiembrie)  este de peste  158.000 – posturi publicate pe diverse orase/ nivele de cariera/departamente.

Joburile care au strans in acest an cele mai multe CV-uri  fac parte din domenii precum Vanzari, Customer/Client Service, Achizitii/Logistica/Aprovizionare, Transporturi/Distributie.

Top  10 joburi cu cel mai mare nr. de aplicanti in 2012 pe www.eJobs.ro (ian – noiembrie)(mentionam ca este vorba de job-uri ce au fost active pe site perioade mai lungi de 30 de zile) :

Casier – 13.849 aplicanti

Operator Agentie Pariuri Sportive – 11.933 aplicanti

Manager Trainee - Sef de Magazin – 10.926 aplicanti

ReprezentantAchizitii/Relatii Clienti – 10.452aplicanti

Agent/Coordonator de Judet in Reforma Sanatatii – 9.697 aplicanti

Lucrator comercial – 6.120 aplicanti

Reprezentant vanzari directe – 5.937 aplicanti

Merchandiser – 5.767 aplicanti

Sofer – 5.055 aplicanti

Front desk officer – 4.674 aplicanti

Si in  2012 , ca si anul trecut, candidatii au fost  interesati in primul rand de stabilitate la locul de munca, de contracte pe perioada nedeterminata si salarii care sa nu oscileze in sens negativ, de la o perioada la alta dar si sa ocupe pozitii care sa le ofere posibilitatea sa se dezvolte din punct de vedere profesional.

Taguri: eJobs
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ejobs-group-sa/radiografia-pietei-muncii-2012-anul-cu-angajari-continue-si-mii-de-aplicatii-pentru-un-singur-post-