Bursele Elite Art-prima ediţie

BUCURESTI - 4 martie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

28-februarie-1 martie 2009- Asociaţia ELITE ART Club UNESCO a inaugurat expoziţia de pictură şi grafică BURSELE ELITE ART, dedicată promovării celor mai talentaţi studenţi de la Arte Plastice. Expoziţia marchează un an de la inaugurarea spaţiului expoziţional ELITE ART GALLERY, inaugurare dedicată în martie 2008, seniorilor artei româneşti.

BURSELE ELITE ART reprezintă un proiect expoziţional iniţiat de ELITE ART GALLERY pentru susţinerea tinerilor artişti plastici. Dorind să reînvie tradiţia acum dispărutelor saloane studenţeşti, proiectul îşi propune să aducă în atenţia publicului iubitor de artă talentul şi hărnicia artistică a unor meritorii studenţi la „belle-arte”.
Cei 20 de tineri artişti prezentaţi în expoziţie sunt studenţi în an terminal la secţiile de Grafică şi Pictură ale Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti.
Selecţia lucrărilor a fost realizată cu sprijinul profesorilor Ion LAZĂR(pictură), Eugen GUSTEA (grafică) şi Ioan Anastasiu Delamare(grafică) .

Cei doi câştigători ai primei ediţii sunt Călin Ciprian Andrei (grafică) şi Dragoş Constantin (pictură). Aceştia vor beneficia de sprijin material pentru realizarea proiectului de diplomă şi expunerea acestuia sub forma unei expoziţii personale la ELITE ART GALLERY.

Vernisajul s-a bucurat de prezenţa unui public numeros: iubitori de artă, tineri artişti, critici, şi artişti consacraţi. Dintre personalităţile marcante ale artei plastice româneşti, amintim pe conf.univ. dr. Horea Paştină, membru UAP şi co-fondator al grupului Prolog şi artistul plastic Marilena Murariu, pictor şi expert autorizat.

La inaugurare au mai participat reprezentanţi ai Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO şi ai Federaţiei Mondiale a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor pentru UNESCO, reprezentanţi ai Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional precum şi înalţi reprezentanţi ai Corpului Diplomatic, Excelenţa sa, domnul David Oren, ambasadorul statului Israel la Bucureşti numărându-se printre cei care i-au felicitat pe tinerii artişti expozanţi.

Întâlnirea de sâmbătă, 28 februarie, a marcat un dialog profund între pictorii consacraţi, criticii şi tinerii artişti plastici, aceştia din urmă identificând în proiectul BURSELE ELITE ART o oportunitate pentru şlefuirea şi conturarea destinului lor artistic.

Prin prezenţa numeroşilor jurnalişti, a Radio Romania Cultural şi a TVR Cultural, evenimentul s-a bucurat de o mediatizare la nivel naţional.

Proiectul BURSELE ELITE ART este gândit pe termen lung, dorindu-se a deveni în timp o platformă de promovare a tinerilor artişti din toate disciplinele artelor vizuale şi din toate centrele universitare artistice. În acest scop, ELITE ART GALLERY a realizat această primă ediţie de proiect exclusiv din resurse proprii, dorindu-se atragerea de noi parteneri pentru dezvoltarea naţională a proiectului. Primul partener oficial este Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti.

Expoziţia mai poate fi vizitată până in luna aprlie, conform programului:luni-vineri, orele 10:00-18:00. Vizitele pot fi programate la tel. 021.315.65.11 sau la e-mail alexandru.mircea@eliteart.org.

Despre Elite Art Club UNESCO

ELITE ART Club UNESCO este asociaţie culturală fără scop patrimonial implicată în organizarea şi promovarea unor ample proiecte, care se bucura de o mare vizibilitate în rândul publicului larg şi al presei. Principalul scop al acestor proiecte este de a aduce în prin plan adevăratele valori ale artei româneşti, în deosebi cea contemporană, şi de a educa publicul pentru recunoşterea şi aprecierea lor.
Alexandru MIRCEA
Director de Programe
ELITE ART Club UNESCO
Tel: 0742.355.775