DE DOUĂ ORI ZECE

BUCURESTI - 7 mai 2008

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Sâmbătă, 10 mai 2008, ora 18:30, la Muzeul Național Cotronceni, va avea loc spectacolul Europa Concert susținut de Orchestra Medicilor.

UNESCO înseamnă cultură, știință, educație, spirit creativ în urmărirea și realizarea unor obiective care sunt expresia umanismului societății contemporane. Din acest motiv, omagierea celor care participă, se implică sau beneficiază în atingerea idealurilor propuse poate fi considerată ca o recunoaștere a eforturilor depuse.

Anul acesta, Federația Română a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO, organizație neguvernamentală care are în componența sa aproximativ 50 de ONG-uri ce îmbrățișează idealurile Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură, implinește 10 ani de la înființare.

Ciclul manifestărilor dedicate aniversării primului deceniu de activitate efectivă în slujba societății este inaugurat prin spectacolul Europa Concert susținut de Orchestra Medicilor, sâmbătă, 10 mai 2008, ora 18:30, la Muzeul Național Cotronceni.

Fundația Medicina și Muzica din care face parte recunoscuta orchestră este și ea în aniversare: un deceniu de muncă artistică, dublat de seriozitate, disciplină, devotament în slujba artei muzicale. Repertoriul pregătit s-a orientat spre operele pre-clasicilor și clasicilor încercând să pună în lumină frumuseți uitate, purtând semnăturile unor compozitori celebri precum Corelli, Bach, Tchaikowski, Vivaldi.

Orchestra Medicilor se prezintă în acest concert la Muzeul Național Cotronceni cu un palmares plin de aplauze reputate la scenă deschisă de-a lungul acestei săptămâni.
La Bruxelles, pe 5 mai, în sala Teatrului ”La Monnaie” sute de spectatori au fost apropiați de valorile perene ale artei prin această perfectă îngemănare: muzică și medicină.

Seara Stradivarius a adus alături de Orchestra Medicilor pe dirijorul Iosif Ion Prunner și pe soliștii Alexandru Tomescu și Dorin Gliga, muzicieni complecşi care se bucură de o bine meritată recunoaștere și apreciere internațională.

Sâmbătă, la Muzeul Cotroceni, acești mesageri ai artei, parteneri ai Federației Române a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO vor fi alături de noi, aniversare în aniversare.

Despre Elite Art Club UNESCO

Sâmbătă, la Muzeul Cotroceni,ora 18.30, va avea loc Europa Concert, un spectacol sustinut de Orchestra Medicilor.

Catalina Vlad
0753.359.693
info@eliteart.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/elite-art-club-unesco/de-doua-ori-zece