Emitent

Definitie Emitent

1. Persoana (fizica sau juridica) ce emite hartii de valoare, bancnote etc.Emitentul poate fi o banca, statul etc. ce emite bancnote, hartii de valoare, titluri financiare, cu ajutorul carora isi procura capitalul banesc necesar extinderii activitatii sale socio-economice. Emitentul devine astfel debitorul unei obligatii de plata fata de o alta persoana fizica sau juridica, asumandu-si obligatia de a recunoaste si onora drepturile conferite de acestea, conform clauzelor stipulate pe titlul respectiv si potrivit reglementarilor juridice.2. Persoana juridica angajata in procedura unei oferte publice.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Emitent? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Emitent.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Emitent. Definitiile termenilor despre Emitent cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Emitent, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Emitent.