Ce carucior pentru copii alegem cand calatorim

BUCURESTI - 27 noiembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Sanatate, Social, Retail

Live site

Pentru ca se apropie sezonul vacantelor de Craciun si pentru ca multi parinti se gandesc sa plece impreuna cu cei mai mici membrii ai familiei, va prezint cateva modele de carucioare ideale pentru calatorie.
Daca pentru primul carucior al bebelusului, partea practica nu este intotdeauna pe primul plan si de multe ori optam pentru carucioare cu landouri mari, care ni se par ca ar asigura confortul bebelusului nostru, in momentul in care plecam la drum, pe distante mai mari, realizam ca ne-ar fi util un carucior cat mai mic, mai compact si evident cat mai usor.

carucior calatorie

Caruciorul de calatorie: usor, compact, simplu de folosit

ErFi

Daca pentru primul carucior al bebelusului, partea practica nu este intotdeauna pe primul plan si de multe ori optam pentru carucioare copii cu landouri mari, care ni se par ca ar asigura confortul bebelusului nostru, in momentul in care plecam la drum, pe distante mai mari, realizam ca ne-ar fi util un carucior cat mai mic, mai compact si evident cat mai usor.

Gandeste-te cat de incomod este sa ocupi tot portbagajul masinii cu un landou mare  si sa nu mai ai loc pentru nimic altceva, sau sa calatoresti cu avionul si sa te trezesti la aterizare ca cei de la aeroport ti-au facut praf caruciorul  pus la bagajul de cala si ca esti nevoit acum sa cumperi un altul.

Sau gandeste-te cum ar fi sa ajungi la destinatie si sa fiti nevoiti sa manevrati si sa carati un carucior pentru copil foarte greu si voluminos prin diverse mijloace de transport in comun sau pe scari.

Pentru toate aceste motive, m-am oprit asupra catorva modele de carucioare copii care mi se par ideale si pentru copilas si pentru parinti, astfel incat toata familia sa se bucure cu adevarat de vacanta!

1. Carucioarele pentru copii tip umbrela au fost multi ani identificate cu notiunea de carucior de calatorie. Simplu de pliat, simplu de transportat, aceste modele se afla inca in topul preferintelor parintilor. Recomandarea mea in cazul carucioarelor umbrela se indreapta catre un model cu pozitie de somn, precum modelul Quest de la brandul britanic Maclaren. Iata si specificatiile de dimensiuni ale acestui model:

Greutate: 5.5 kg
    Dimensiuni carucior montat: 104 x48.5 x59cm
    Dimensiuni carucior pliat: 104x 27x 32cm

2. Carucioarele pentru copii cu inchidere tip carte sunt o alta optiune interesanta. Dintre acestea modelul Featherweight al brandului american Graco mi s-a parut o alegere extrem de interesanta deoarece, asa cum ii spune si numele, este usor ca o pana, avand doar 3.6 kg si cu toate astea asigura si o pozitie extrem de confortabila a bebelusului. Aici ai dimensiunile caruciorului pentru copii Featherweight Graco:

Greutate: 3.6 kg

Dimensiuni carucior montat: 69x 43x 47cm
    Dimensiuni carucior pliat: 43x 89cm

3. Carucioarele cu inchidere instantanee, tip Quick-Fold sunt trendul momentului, producatorii de profil intrecandu-se in lansarea unor astfel de modele atat de cerute de parintii moderni, dinamici.

Evident ca din aceasta categorie iese in evidenta cel mai reprezentativ brand de acest tip, celebrul brand american Baby Jogger cu modelele sale de top City Tour si City Tour Lux.

Care are fi diferentele dintre modele:

City Tour este un model  de carucior recomandat bebelusilor mai mari de 6 luni. Are multiple pozitii de reglare a spatarului, iar pliat ajunge la niste dimensiuni minuscule, incapand cu usurinta in acele testere pentru bagajul de mana folosite de companiile aeriene. Geanta de transport speciala cu care este prevazut face si mai simplu transportul acestui carucior, iar ceea ce pare cu adevarat senzational este prezenta suspensiilor pe toate cele 4 roti, lucru esential pentru un carucior, mai ales daca intentionam sa ne deplasam in siguranta cu bebe pe diverse tipuri de teren, nu doar in zone asfaltate. Iata si dimesiunile unui model de carucior pentru copii City Tour Baby Jogger:

Greutate: 6.6 kg

Dimensiuni carucior montat: 98.8X 45.5 X 90.9cm
    Dimensiuni carucior pliat: 56X 46 X 25.5cm

Al doilea model de carucior Baby Jogger pe care il recomandam parintilor care iubesc calatoriile este City Tour Lux, cel mai versatil model de carucior usor oferit de piata in acest moment.  City Tour Lux este o optiune ideala nu doar pentru un carucior de calatorie, ci trebuie luat in calcul ca si prim carucior al bebelusului deoarece este singurul model ce poate fi pliat cu landoul montat pe sasiu.

Ca si modelul City Tour si caruciorul City Tour Lux este prevazutcu suspensii pe toate cele 4 roti si are o geanta de transport, extrem de utila, astfel incat atunci cand plecam in vacante sa ne fie usor sa il caram. Iata care sunt dimensiunile caruciorului pentru copii City Tour Lux Baby Jogger in varianta cu landou si in varianta sport.

Greutate: 9 kg (sasiu plus parte sport)

Dimensiuni carucior sport montat: 100x 3.5 x 94.2cm
    Dimensiuni carucior sport pliat: 22x53.5x 67.5 cm.

4. Al 4-lea model propus pentru calatorii, de data aceasta tot pentru nou-nascuti este faimosul Doona, scaunul-auto transformabil in carucior.  Prevazut cu inserturi de nou-nascut speciale, realizate din materiale naturale, bumbac cu bambus, Doona asigura maximum de confort pentru bebe in timpul calatoriilor. Ce este demn de retinut la modelul Doona este faptul ca el este aprobat pentru a fi folosit in avion, facand parte din gama restransa a scaunelor auto care au primit aceasta acreditare.

Iata si specificatiile de dimensiuni ale scaunului auto-carucior copii Doona:

Greutate: 6.5kg
    Dimensiuni: 99x44x66cm.

Acestea fiind spuse, sper ca v-am oferit cateva idei folositoare pentru alegerea caruciorului de calatorie pentru copii, ideal pentru sezonul de iarna 2018-2019!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/erfi-kids-srl/ce-carucior-pentru-copii-alegem-cand-calatorim