Eroare

Definitie Eroare

Falsa reprezentare a realitatii la incheierea unui act juridic civil.In functie de gravitatea si efectele pe care le produce, eroarea poate fi:- eroare-obstacol (care impiedica formarea actului juridic civil se mai numeste si eroare distructiva de vointa poate cadea asupra naturii actului - error in negotio, sau asupra identitatii obiectului - error in corpore)- eroarea-viciu de consimtamant (falsa reprezentare a realitatii ce cade asupra calitatilor substantiale ale obiectului actului - error in substantiam, sau asupra persoanei contractante - error in personam nu este distructiva de vointa, nu inlatura consimtamantul, ci doar il viciaza)- eroarea indiferenta (falsa reprezentare a unor imprejurari, care sunt insa mai putin importante la incheierea actului juridic civil nu afecteaza valabilitatea actului juridic civil).Dupa criteriul naturii realitatii fals reprezentate distingem:- eroarea de fapt (falsa reprezentare a unor situatii faptice, in momentul incheierii actului juridic civil, situatii care privesc obiectul actului, valoarea, cocontractantul)- eroarea de drept (necunoasterea existentei sau cunoasterea inexacta a continutului unui act normativ sau norme juridice).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Eroare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Eroare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Eroare. Definitiile termenilor despre Eroare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Eroare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Eroare.