Birourile de clase superioare de calitate, A şi B+ au devenit affordable

BUCURESTI - 2 septembrie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, Imobiliare

În S1 2013, 69% din spaţiile de birouri tranzacţionate de marile companii imobiliare au vizat clădiri de birouri de clasă A şi B+, potrivit unei analize ESOP pe piaţa relocărilor. Pe primul loc ca pondere se află birourile de clasă A, cu un procent de 43% din volumul total al relocărilor, urmate de birourile de clasă -A şi B+, cu un procent de 26% şi pe locul trei cele de clasă B, cu 21%. Vilele au obţinut un procent de doar 7% din totalul relocărilor.

Birourile de clase superioare de calitate, A şi B+ au devenit affordable

„Cele mai multe clădiri alese pentru relocare se află în clădiri de clasă A şi B, ceea ce înseamnă că acestea au devenit spaţii affordable, pe care şi le pot permite mai multe categorii de companii. Este un lucru bun pentru piaţă, pentru că acest fenomen demonstrează că, din acest an, printre criteriile de selecţie ale clienţilor revine şi calitatea, nu doar costurile, ceea ce este un semn încurajator şi pentru developeri”, declară Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.

Printre clădirile de clase superioare în care s-au făcut mai multe tranzacţii în acest an, fiind alese de mai mulţi chiriaşi se numără CSDA Siriului, West Gate, Afi Business Park, Monolit Square, CDG Plaza şi Arion Green.

Despre ESOP Consulting l CORFAC International

ESOP este unul dintre principalii consultanţi imobiliari ce lucrează de 11 ani în piaţa birourilor si pe piaţa rezidenţială. ESOP este lider pe segmentul închirierilor de birouri către companii medii, oferind soluţii atât companiilor medii şi mari care se află în expansiune sau doresc  optimizarea costurilor cu chiria, cât şi start-up-urilor româneşti şi reprezentanţelor străine care deschid filiale în România.

Incepand cu 2013, ESOP activează în asociere cu CORFAC International - Corporate Facility Advisors – o alianţă de companii imobiliare antreprenoriale angajate să ofere servicii de calitate la nivel local, naţional şi international. Prin apartenenţa ca Membru Principal la FIABCI (Federaţia Imobiliară Internatională) – şi prin firmele independente afiliate din pieţe-cheie din înteaga lume, CORFAC International oferă servicii imobiliare cu o acoperire în 61 de locaţii din America de Nord şi în peste 65 de alte ţări pe plan mondial. În cifre – peste 8.500 de tranzacţii anual, cuprinzând 55 mil mp şi evaluate la peste 5,2 miliarde $.

ESOP Consulting/CORFAC International  poate oferi soluţii pentru orice tip de firmă, accesând cea mai mare bază de date în care se află 760 de centre de afaceri și  1.940 de vile, adică peste două milioane mp de spații de birouri. ESOP a asistat de-a lungul timpului companii de talie medie și mare care au tranzacționat peste 250.000 mp de spații de birouri, printre companiile care și-au relocat sediul de-a lungul timpului prin ESOP se numără: COSMOTE, ENEL, IPSOS Interactive Services, KONICA MINOLTA, MEGA IMAGE, SBS Broadcasting, LUGERA & MAKLER şi alţii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/esop-consulting/birourile-de-clase-superioare-de-calitate-a-si-b-au-devenit-affordable