Cifra de afaceri in crestere cu 76% pentru ETA Automatizari Industriale

Timisoara - 15 iulie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Producatorul sistemului SafeFleet de monitorizare a flotelor auto prin GPS, ETA Automatizari Industriale din Timisoara (www.monitorizareflota.ro), a inregistrat in primele sase luni ale lui 2009 o crestere a cifrei de afaceri cu 76% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Performanta financiara a fost generata de interesul in crestere al companiilor din Romania pentru controlul si reducerea costurilor de operare a flotelor prin implementarea sistemului SafeFleet. Costurile implicate de gestionarea unei flote auto sunt un capitol important al costurilor operationale, dificil de gestionat intr-o perioada de criza.

'Economiile in costuri rezultate din managementul eficient al flotei printr-un sistem de monitorizare prin GPS ating procente deloc de neglijat, in jur de 25-30%. Eliminarea timpilor morti, alocarea eficienta a masinilor pe traseu, reducerea orelor suplimentare si eliminarea furtului de combustibili sunt principalele surse de economii pentru companii. Cresterea vanzarilor din 2009 este un efect al strategiei noastre de vanzari, al pozitionarii corecte a ofertei si al avantajelor competitive pe care le avem pe piata. Fata de anul 2008 am redus preturile cu 10% si avem stabilit un target de vanzari de 2 milioane de euro in 2009' - Cristian Nicolae, director adjunct - sales & marketing al ETA Automatizari Industriale.

Cei mai multi clienti care au implementat sistemul SafeFleet in 2009 vin din agricultura, transporturi, constructii, distributie, securitate si servicii financiare. Sistemul SafeFleet este instalat in peste 6500 de vehicule detinute de 370 de companii din Romania si strainatate.

Pe langa sistemul SafeFleet pentru monitorizarea flotelor prin GPS, ETA Automatizari Industriale mai are in portofoliu solutii SCADA si telemetrie pentru industria de utilitati publice, sisteme BMS pentru managementul inteligent al cladirilor, sisteme de telegestiune a contoarelor de energie si solutii M2M.

Despre ETA Automatizari Industriale

Sistemul SafeFleet X510 a fost dezvoltat de ETA Automatizari Industriale pe platformele telematice produse de liderul mondial in domeniul M2M, compania Cinterion Wireless Modules care a implementat peste 800.000 de astfel de platforme in intreaga lume.

ETA Automatizari Industriale
str. Gheorghe Dima nr. 1
300079 Timisoara
tel: +40 256 294 608
fax: +40 256 294 609
cristian.nicolae@monitorizareflota.ro