Eticheta

Definitie Eticheta

Ansamblu de mentiuni, cu caracter obligatoriu sau neobligatoriu, element de identificare, informare, atentionare, clasificare si promovare comerciala a unui produs/marci. Poate fi tiparita direct pe ambalaj, lipita (autoadeziv) sau atasata produsului trebuie sa cuprinda, in functie de destinatie: numele producatorului, data si locul fabricatiei, compozitia si caracteristicile produsului, indicii privind cantitatea, calitatea, modul de pastrare si de folosire a produsului, termenul de valabilitate, pretul de comercializare, oferte promotionale etc. O eticheta profesionala inglobeaza si desene, ilustratii, simboluri etc, aplicate pe ambalaj. Se schimba frecvent, intrucat se demodeaza, iar publicul este sensibil la felul in care se prezinta produsul adesea, sunt falsificate. O inscriptie sau un indemn distinctiv atribuit de o organizatie profesionala sau o asociatie de comercianti unui produs, pentru a garanta calitatea si conformitatea acestuia cu normele de fabricatie, poarta numele de eticheta/certificat de calitate (engl. - seal of quality).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Eticheta? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Eticheta.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Eticheta. Definitiile termenilor despre Eticheta cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Eticheta, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Eticheta.