Curs acreditat Purtator de cuvant – 14-21 martie 2012, lector: Corina Dragotescu

BUCURESTI - 20 februarie 2012

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Euro Best Team organizeaza cursul acreditat CNFPA – Purtator de cuvant, curs sustinut de Corina Dragotescu. Cursul isi propune sa structureze cat mai bine statutul de purtator de cuvant, si sa permita desfasurarea unei activitati de relatii publice la standarde profesioniste. OFERTA: Pentru inscrieri pana la data de 17 februarie 2012 beneficiati de taxa de participare redusa, respectiv respectiv 600 de lei. Dupa aceasta data taxa de inscriere este de 1000 de lei. Mai multe detalii gasiti pe www.eurobestteam.ro

Perioada de desfasurare a cursului va fi: 14-15 martie si examen de certificare 21 martie 2012.

PRETUL CURSULUI: Pentru inscrieri pana la data de 17 februarie 2012, taxa de participare la acest curs este 600 de lei si include toate costurile privind suportul de curs, testele de verificare, taxe de examen si certificare CNFPA. Dupa aceasta data, taxa de inscriere la acest curs este 1000 de lei.

LOCURI GRATUITE: Pentru grupuri mai mari de cinci persoane, Euro Best Team ofera cadou taxa de participare pentru a sasea persoana.

FORMULARUL DE INSCRIERE- il puteti completa pe  www.eurobestteam.ro

Avem sau nu nevoie de purtator de cuvant?

Prezenta unui purtator de cuvant este in orice organizatie extrem de necesara, el reprezentand principala sursa de informare a jurnalistilor si, cel mai important lucru, imaginea organizatiei.

Purtatorul de cuvant reprezinta liderul organizatiei in relatia cu mass-media, exprima atitudinea oficiala a organizatiei asupra problemelor de interes general sau specific si se subordoneaza direct conducerii organizatiei.

Purtatorul de cuvant este actor, papusar, crainic, redactor, director de relatii publice, maestru de ceremonii, prezentator de programe, dar si redactor de specialitate, tehnician si bun operator pc.

Cursul se adreseaza persoanelor care lucreaza in domeniul relatiilor publice si sunt responsabile cu transmiterea mesajelor publice, atat din partea institutiilor publice cat si din partea companiilor private, dar si altorpersoane care se pregatesc pentru aceast statut.

Lectorii cursului

Corina Dragotescu

Corina Dragotescu este ziarist cu o cariera de 21 de ani, a detinut numeroase functii de conducere si coordonare in principalele institutii de presa din Romania, este trainer in domeniul comunicarii si a sustinut numeroase sesiuni de comunicare pentru diverse categorii sociale si profesionale: adolescenti, femei cu problem de adaptare sociala, ziaristi, oameni de afaceri din domeniul medical, bolnavi cronici, mici intreprinzatori.Teme de comunicare abordate: comunicare in situatii de criza, elemente de baza in comunicare, atitudini verbale si nonverbale, etape in depasirea conflictelor, comunicare organizational, comunicare interna. In ultimii patru ani, Corina Dragotescu s-a implicat in campanii de informare si consiliere a persoanelor marginalizate, bolnave de cancer. Corina Dragotescu este mediator autorizat de catre Consiliul de mediere din anul 2008 si Presedinte al Asociatiei Mediatorilor din Bucuresti si a participat la numeroase conferinte, seminarii, dezbteri la nivel national si international pe probleme de mediere. Corina Dragotescu este initiator al proiectului Medierea la instante si, in parteneriat cu judecatoriile din Bucuresti, a promovat medierea la sediul instantelor. De asemenea, Corina Dragotescu face parte din echipa de management a proiectului Anteprenor 2, proiect finantat din fonduri europene prin POSDRU, proiect ce are ca obiectiv instruirea anteprenorilor pentru a derula afaceri de success.

Elena Farcas

Elena detine o experienta de peste 10 ani in domeniul comunicarii si a detinut functia de manager pentru numeroase proiecte nationale si internationale. Este absolventa a Facultatii de Litere din Craiova si a obtinut titlul de Master in Management si Comunicare in Afaceri, Master in Relatii Internationale si Master in Marketing Strategic. In prezent este doctorand la Universitatea din Bucuresti – Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii. A urmat numeroase cursuri de specializare in relatii publice si management in tara si in strainatate si a condus campaniile de comunicare importante atat pentru sectorul guvernamental cat si pentru sectorul privat: Televiziunea Romana, Guvernul Romaniei, Comisia Europeana, Nadia Comaneci, Petrom, Nespresso, Special Olympics, Posta Romana, Otis Romania. In cadrul Euro Best Team este coordonator al activitatii de comunicare.

AGENDA CURSULUI:

Ziua I

09:00 - 10:30   Sesiune introductiva – prezentarea participantilor si a obiectivelor cursului.

Instituția purtatorului de cuvant –  funcții, rol, competențe și responsabilitați.

10:30 - 10:45   Pauza de cafea

10:45 - 12:15   Managementul comunicarii și relațiile cu presa, calitatile

Calitatile purtatorului de cuvant apreciate de jurnalisti.

12:15 - 13:45   Pauza de pranz

13:45 - 15:15   Imaginea publica a organizației - creare și intreținere.

15:15 - 15:30   Pauza de cafea

15:30 - 17:00   Principii de baza, formule de succes

Ziua II

09:00 - 10:30   Recapitulare ziua I,  Tehnici de comunicare strategica

10:30 - 10:45   Pauza de cafea

10:45 - 12:15   Calitatile informatiei destinate presei

12:15 - 13:45   Pauza de pranz

13:45 - 15:15   Tehnica vorbirii in public

15:15 - 15:30   Pauza de cafea

15:30 - 17:00   Comunicarea in situații de criza. Concluzii.

Ziua III - Examen

CERTIFICARE

Cursul este recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si este autorizat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA), la finalizarea lui acordandu-se un certificat “Competente de comunicare in limba oficiala” avizat de CNFPA, precum si o diploma de participare “Purtator de cuvant” eliberata de Euro Best Team.

Programul de formare profesionala se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat in conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si al Ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.

Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor au regimul actelor de studii si sunt recunoscute la nivel national de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 129/2000.

Pentru recunosterea internationala a certificatelor CNFPA eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).

Conditii de inscriere

Pentru inscriere va rugam sa completati si sa trimiteti formularul de inscriere de pe site. Ulterior veti fi contactat de organizator pentru alte detalii privind desfasurarea cursului. In prima zi de curs  va rugam sa aduceti formularul in original semnat si stampilat (daca este cazul).

SC Euro Best Team SRL

RO95BTRL04101202E64311XX

Banca Transilvania, Agentia Centrul Civic, Bucuresti.

Persoana de contact: Madalina Nedelcu- 0726.615.538

www.eurobestteam.ro

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team este o companie infiinţată de consultanţi recunoscuţi în domeniul managementului de proiect, formare profesională, comunicare şi relaţii publice, şi furnizeză servicii de consultanţă privind accesarea fondurilor structurale şi training, organizând următoarele cursuri: Manager de Proiect, Formator de Formatori, Expert achiziţii publice, Manager resurse umane, Manager de mediu, Auditor de mediu, Auditor de calitate, Inspector de muncă, Relaţii publice si comunicare, Publicitate, Reporter radio, Reporter TV. Clienţii şi partenerii firmei sunt companii prestigioase cu capital românesc şi străin precum şi numeroase instituţii de stat. Mai multe informatii gasiţi pe site-ul nostru www.eurobestteam.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/euro-best-team/curs-acreditat-purtator-de-cuvant-14-21-martie-2012-lector-corina-dragotescu