CURS AUTORIZAT CNFPA FORMATOR, 19 MAR - 2 APR 2011, BUCURESTI, CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE

BUCURESTI - 16 martie 2011

Comunicat tip General in Administratie Publica, Afaceri, Educatie / Cultura

Euro Best Team organizeaza cursul acreditat CNFPA de Formator, in Bucuresti, la Camera de Comert si Industrie, astfel: 19-20 martie, 26-27 martie si 2 aprilie 2011 - examen.
Durata cursului este de 4 zile, 6 ore pe zi.
OFERTA: Trimiteti formularul de inscriere pana la data de 18 martie 2011 si beneficiati de taxa redusa de 800 de lei. Dupa aceasta data taxa de inscriere este de 1000 de lei. Taxa de inscriere include toate costurile privind suportul de curs, pauzele de cafea, taxele de evaluare si certificare CNFPA.
LOCURI GRATUITE: Pentru grupuri mai mari de cinci persoane, Euro Best Team ofera cadou taxa de participare pentru a sasea persoana.
Daca aveti deja abilitati profesionale intr-un domeniu de activitate in care va doriti sa predati, pe piata libera de formare profesionala, cursul de Formator acreditat este tot ce va trebuie pentru a va organiza cat mai bine ca trainer, pentru a face fata unor situatii neasteptate pe parcursului unui curs, pentru a va descoperi calitatile in acest sens si pentru a va perfectiona metodele de predare.

Euro Best Team organizeaza o noua sesiune de curs Formator, astfel:

Curs de saptamana

Sesiunea teoretica are loc pe parcursul a patru zile de curs, de dimineata de la orele 9.30 pana dupa amiaza la orele 17.00, astfel: 24-25 martie, 31 martie - 1 aprilie si 8 aprililie - examen,  la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Curs de weekend

Sesiunea teoretica are loc pe parcursul a patru zile de curs, de dimineata de la orele 9.30 pana dupa amiaza la orele 17.00, astfel: 19-20 martie, 26-27 martie si 2 aprilie 2011 - examen,  la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Descrierea cursului

Daca aveti deja abilitati profesionale intr-un domeniu de activitate in care va doriti sa predati, pe piata libera de formare profesionala, cursul de Formator acreditat este tot ce va trebuie pentru a va organiza cat mai bine ca trainer, pentru a face fata unor situatii neasteptate pe parcursului unui curs, pentru a va descoperi calitatile in acest sens si pentru a va perfectiona metodele de predare.Cursul ofera o metoda dinamica, interactiva, practica si distractiva in formarea viitorilor traineri. Jocul, umorul unui trainer sunt calitati absolut indispensabile pentru a reusi sa mentii atentia treaza ore in sir si pentru a nu avea emotii in fata cursantilor. Detalii veti primi de la organizatori la inscriere.

De ce acest curs:

Conform legii, începând de la 1 ianuarie 2010, orice furnizor de formare profesioanlă pentru adulți – organizație, instituție publică sau persoană fizică – trebuie sa faca dovada că este autorizată ca formator în condițiile legii de către  Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA).

Mai mult, ORDONANŢA nr.129 din 31 august 2000 privind formarea profesională a adulților prevede la art 23, alin 2, că „Pentru a fi autorizaţi furnizorii de formare profesională trebuie să facă dovada că realizează programele de formare profesională cu formatori care au profiluri sau specialitatea corespunzătoare programei de pregătire. Începând cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizaţi furnizorii de formare profesională trebuie să facă dovada că realizează programele de formare profesională cu formatori care au pregătirea pedagogică specifică formării profesionale a adulţilor şi pregătirea de specialitate corespunzătoare programei de pregătire”.

OFERTA: Trimiteti formularul de inscriere pana la data de18 martie 2011 si beneficiati de taxa redusa de 800 de lei. Dupa aceasta data taxa de inscriere este de 1000 de lei. Taxa de inscriere include toate costurile privind suportul de curs, pauzele de cafea, taxele de evaluare si certificare CNFPA. Imediat dupa primirea formularului de inscriere veti primi o factura proforma ce va trebui achitata in maxim 5 zile lucratoare, pentru confirmarea inscrierii.

LOCURI GRATUITE:

Cursul de „Formator” este acreditat de statul român prin Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale şi Ministerul Educaţiei, Cercetării și Inovării. Certificatul eliberat la absolvire de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor este recunoscut atât la nivel naţional cât şi în statele membre ale Uniunii Europene. După absolvire, participantii vor deveni Formatori acreditati conform ocupaţiei de Formator din COR: 241205.

Pentru recunosterea internationala a certificatelor CNFPA eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).

Lectorul cursului este Catalin Chirilescu

Catalin Chirilescu este trainer autorizat CNFPA in formare preofesionala pentru adulti, iar in cadrul Euro Best Team preda cursul Formator. Catalin Chirilescu are studii de masterat in Marketing si Psihologie, precum si in Formare de Formatori la Universitatea Bucuresti si a participat la programe de training de dezvoltare personala si profesionala sustinute de personalitati importante din domeniu. Catalin a organizat si sustinut numeroase sesiuni de dezvoltare personala si coaching pentru companii nationale si multinationale. Catalin Chirilescu mai preda urmatoarele cursuri: Tehnici de vanzare, Dezvoltare personala, Comunicare interna, Comunicare organizationala.

Ce oferă cursul:

Formarea şi îmbunătăţirea abilităţilor şi atitudinilor necesare pentru a dezvolta în rândul celor consiliaţi sucesul personal şi profesional; Acumularea de cunoştinţe teoretice şi instruire practică în ceea ce priveşte comunicarea interactivă;Utilizarea de tehnici şi procedee de comunicare eficientăCapacitatea de a aplica teoriile instruirii diferenţiate;Înţelegerea şi aplicarea principiilor învăţării active.

Cusul are un puternic caracter interactiv, îmbinând elemente de teorie cu activităţi practice. Acest curs îşi propune să sprijine participanţii în dezvoltarea competenţelor specifice ocupaţiei de formator, o atenţie deosebită acordându-se dezvoltării abilităţilor practice.

Cui se  adresează cursul:

Programul se adresează atât formatorilor care şi-au dobândit parţial competenţele pe căi informale, cât şi tuturor persoanelor care doresc să se pregătească pentru această profesie.

Metoda de instruire

Programul utilizează tehnici europene de predare şi instruire, se bazează pe interactivitate, aplicaţii, exerciţii şi oferă participanţilor posibilitatea de a-şi dezvolta rapid aptitudinile, abilităţile şi competenţele specifice formatorului.

Structura cursului:Partea teoretica a cursului are loc pe durata a patru zile de curs de la 9 la 16:30.

Programa de curs:

ZIUA 1

SESIUNEA 1.1

o       Prezentare curs

o       Introducere in tema cursului

o       Ice breaking  - (activitate – joc in plen)

o       Diferenta intre invatamantul traditional si training  + (activitate in grupuri mici)

SESIUNEA 1.2

o       Ciclul de viata al unui proces de formare

o       Comunicarea in procesul de formare + (activitati in grupuri mici)

SESIUNEA 1.3

o       Comunicarea – comunicare eficienta, ascultare activa

o       Bariere in comunicare - (activitate in grupuri mici)

o       Elemente cheie si reguli de baza in comunicare

o       Motivarea cursantilor - (activitate in grupuri mici)

o       Stilurile de invatare ale adultior

SESIUNEA 1.4

o       Stiluri de comportament si relatiile intre participantii la training

o       Analiza tranzactionala – tipuri de tranzactii - (activitate in grupuri mici)

o       Analiza tranzactionala  - raporturile umane  - (activitate in grupuri mici)

o       Reflectii si discutii   - (activitate in plen)

o       Trecere in revista a tematicii zilei 1 – (activitate in plen)

ZIUA 2

SESIUNEA 2.1:

o       Test recapitulativ ziua 1 – (activitate in plen)

SESIUNEA 2.2 :

o       Metode de instruire si tehnici de prezentare  - (activitate in grupuri mici) – continuare sesiunea 2.1

SESIUNEA 2.3 :

o       Metode de instruire si tehnici de prezentare  - (activitate in grupuri mici)– continuare sesiunea 2.1

SESIUNEA 2.4 :

o       Jocuri in procesul de formare - (activitate in grupuri mici)

o       Reflectii si discutii - (activitate in plen)

o       Trecere in revista a tematicii zilei 2 – (activitate in plen)

ZIUA 3

SESIUNEA 3.1:

O      Test recapitulativ ziua 2 – (activitate in plen)

o       Tehnici de debriefing

o       Cum oferim si cum primim Feedback - (activitate in grupuri mici)

o       Reguli de oferire si primire feedback

SESIUNEA 3.2:

o       Tipuri de feedback  specifice activitatii de training - (activitate in grupuri mici)

SESIUNEA 3.3 :

o       Nevoile de training si analiza lor - (activitate in grupuri mici)

o       Stabilirea obiectivelor de training - (activitate in grupuri mici)

o       Valiza trainerului

SESIUNEA 3.4 :

o       Livrarea traingului –situatii speciale si cum le abordam - (activitate in grupuri mici)

o       Design-ul de curs si agenda traierului - (activitate in grupuri mici)

o       Reflectii si discutii   - (activitate in plen)

o       Trecere in revista a tematicii zilei 2 – (activitate in plen)

ZIUA 4

SESIUNEA 4.1:

o       Test recapitulativ ziua 3 – (activitate in plen)

o       Modalitati de amenajare a salii, avantaje si dezavantaje - (activitate in grupuri mici)

o       Ultimele pregatiri - (activitate in grupuri mici)

o       Debutul cursului – etapele debutului si importanta lor

o       Structurarea sesiunii de formare

o       Tipuri de cursanti - (activitate in grupuri mici)

o       Tipuri de traineri - (activitate in grupuri mici)

o       Livrarea training-ului in practica - (activitate in grupuri mici)

SESIUNEA 4.2 :

o       Livrarea training-ului in practica - (activitate in grupuri mici)

SESIUNEA 4.3 :

o       Livrarea training-ului in practica - (activitate in grupuri mici)

SESIUNEA 4.4 :

o       Incheirea trainingului

o      Evaluare – autoevaluare in training

o     Raportul de training

o     Lucrul in echipa de doi traineri - (activitate in grupuri mici)

o      Creativitatea in procesul de formare - (activitate in grupuri mici)

o      Joc recapitulativ - (activitate in plen)

o       Discutii finale, comentarii si feedback cursanti si trainer

Ziua V - Examen de certificare

Condiţii de înscrierePentru înscriere vă rugăm să trimiteţi formularul de inscriere (pe care il gasiti pe site-ul nostru: www.eurobestteam.ro) la adresa office@eurobestteam.ro. Ulterior veti fi contactat de organizator pentru alte detalii privind desfasurarea cursului. In prima zi de curs va rugam sa aduceti formularul in original semnat si stampilat, precum si o copie a cartiii de identitate si o copie dupa ultima diploma de studii.

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team este o companie infiinţată de consultanţi recunoscuţi în domeniul managementului de proiect, formare profesională, comunicare şi relaţii publice, şi furnizeză servicii de consultanţă privind accesarea fondurilor structurale şi training, organizând următoarele cursuri: Manager de Proiect, Formator de Formatori, Expert achiziţii publice, Manager resurse umane, Manager de mediu, Auditor de mediu, Auditor de calitate, Inspector de muncă, Relaţii publice si comunicare, Publicitate, Reporter radio, Reporter TV. Clienţii şi partenerii firmei sunt companii prestigioase cu capital românesc şi străin precum şi numeroase instituţii de stat. Mai multe informatii gasiţi pe site-ul nostru www.eurobestteam.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/euro-best-team/curs-autorizat-cnfpa-formator-19-mar-2-apr-2011-bucuresti-camera-de-comert-si-industrie