Curs Manager de proiect la Constanta, 28-31 iulie 2009, examen 8 august

BUCURESTI - 13 iulie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Euro Best Team, furnizor de formare profesionala cu o bogata experienta in acest domeniu organizeaza, in perioada 28 - 31 iulie, la Constanta, cursul acreditat „Manager de proiect” . Examenul pentru certificare va avea loc in data de 8 august 2009.

Programul se adreseaza reprezentanţilor instituţiilor publice locale şi centrale, IMM-urilor, atât coordonatorilor, cât şi asistenţilor de proiecte, precum şi tuturor celor ce doresc să dezvolte proiecte prin accesarea de Fonduri Structurale.

Cursul este bazat exclusiv pe aplicaţii practice, trainerii sunt consultanti recunoscuti pe piata, iar participanţii lucrează pe echipe pe tot parcursul programului şi elaborează impreună proiecte care au aplicabilitate în plan real. În cadrul unei sesiunii de examinare finală participanţii vor prezenta unei comisii formare din reprezentanţi ai CNFPA, proiectele realizate pe parcursul cursului, în vederea certificării.

Ce ofera cursul?

•Scrierea cererii de finanţare;
•Domeniile de intervenţie pe care se pot depune proiecte;
•Cum si incadreaza proiectul într-o axă prioritară şi într-un domeniu major de intervenţie
•Criteriilor de eligibilitate pentru proiect;
•Întocmirea graficului de activităţi şi buget;
•Formarea echipei de lucru;
•Cunoaşterea politici de achiziţii publice necesare derulării proiectelor;
•Instituţii responsabile şi proceduri de monitorizare;

Din programa de curs:

•Abordari şi concepte folosite în Managementul Proiectelor;
•Formularul cererii de finanţare;
•Identificarea ideilor de proiect;
•Elaborarea Structurii de Descompunere a proiectului WBS;
•Analiza drumului critic şi Graficul Gantt;
•Estimarea Resurselor şi Costurilor Proiectului;
•Bugetarea costurilor în cadrul proiectelor;
•Cheltuieli şi activităţi eligibile în proiecte;
•Cadrul programatic şi instituţional al Fondurilor Structurale în România;
•Domenii de finanţare obiective şi priorităţi;
•PO /DCI/ Ghidul Solicitantului;
•Reguli specifice şi diferenţe fonduri de pre-aderare – fonduri structurale;
•Achiziţiile în cadrul proiectelor;
•Analiza riscurilor;
•Evaluarea proiectelor;
•Priorităţi orizontale în proiectele europene – Valoarea adăugată;
•Managementul comunicării în proiecte;
•Managementul Echipei de Proiect;

Cursul este acreditat de statul român prin Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, iar certificatul eliberat la absolvire de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor este recunoscut atât la nivel naţional cât şi în statele membre ale Uniunii Europene.

Lectorul cursului este Ioana Derscanu- consultant, evaluator de proiecte

Prezentare lector: Ioana este consultant Fonduri Structurale, trainer si jurist. Licenţiată a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, Ioana a devenit trainer în 1997 în urma unui curs de formare de formatori susţinut de Charity Evaluation Services (Marea Britanie) în parteneriat cu Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. Începând cu anul 1998, Ioana a lucrat în domeniul programelor europene de finanţare ca şi consultant (peste 60 de proiecte monitorizate), evaluator (peste 2.000 de cereri de finanţare evaluate), coordonator de programe de finanţare în cadrul Delegaţiei Comisiei Europene (8 programe în cadrul cărora s-a acordat finanţare de cca 40 milioane de euro pentru peste 900 de proiecte) . În perioada 2005-2006, Ioana a absolvit cursul de Formare de Formatori organizat de InWent – Germania, devenind trainer certificat internaţional în domeniul Instrumentelor Structurale. Ioana deţine o experienţă semnificativă în domeniul social, fiind implicată ca jurist consultant în proiectele internaţionale ale MMFES privind reforma sectorului social din România.

Locatie: Liceul Virgil Madgearu, Str. Melodiei, nr 3, municipiul Constanta.

Condiţii de înscriere

Taxa de participare la acest curs este de 1000 RON +TVA şi include costurile privind suportul de curs, pauze de cafea, testele de verificare, taxe de examen şi certificare CNFPA. Pentru grupuri mai mari de 3 persoane se acordă un discount de 5% de persoană.

Notă: Conform OG 129/2000 referitoare la formarea profesională a adulţilor costul cursurilor autorizate de CNFPA se deduce (după caz) din impozitul pe profit sau pe venit al firmei.
Formularul de inscriere poate fi descărcat de pe site-ul www.eurobestteam.ro sau solicitat direct organizatorilor la adresa office@eurobestteam.ro.

Pentru înscriere vă rugăm să trimiteţi o copie după buletinul/ cartea de identitate, o copie după ultima diploma de studii si formularul de înscriere completat, la adresa office@eurobestteam.ro precum şi o copie după un document care să ateste achitarea taxei de participare, în contul: RO95BTRL04101202E64311XX, Banca Transilvania, Agenţia Centrul Civic, Bucureşti, SC Euro Best Team SRL, Cui 21030918.

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team este o companie infiinţată de consultanţi recunoscuţi în domeniul managementului de proiect, formare profesională, comunicare şi relaţii publice, şi furnizeză servicii de consultanţă privind accesarea fondurilor structurale şi training, organizând următoarele cursuri: Manager de Proiect, Formator de Formatori, Expert achiziţii publice, Manager resurse umane, Manager de mediu, Auditor de mediu, Auditor de calitate, Inspector de muncă, Relaţii publice si comunicare, Publicitate, Reporter radio, Reporter TV. Clienţii şi partenerii firmei sunt companii prestigioase cu capital românesc şi străin precum şi numeroase instituţii de stat. Mai multe informatii gasiţi pe site-ul nostru www.eurobestteam.ro.

Persoană de contact: Elena Farcaş, mobil:0722696843

office@eurobestteam.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/euro-best-team/curs-manager-de-proiect-la-constanta-28-31-iulie-2009-examen-8-august