Iaşi - capitala europeană a implicării tinerilor în procesul decizional

Iasi - 24 mai 2008

Comunicat tip General in ONG

Asociaţia EuroDEMOS organizează în perioada 26 mai – 06 iunie 2008, proiectul internaţional „Implicarea Tinerilor în Procesul Decizional”. Proiectul este o prioritate a Consiliului Europei şi are ca scop stabilirea strategiei europene de implicare a tinerilor în procesul decizional.

22 de lideri de tineret din state membre ale Consiliului Europei vor deveni promotori ai implementării strategiei de implicare a tinerilor în procesul decizional. Dintre ţările participante enumerăm: Albania, Armenia, Azerbaijan, Franţa, Georgia, Italia, Letonia, Macedonia, Republica Moldova, Portugalia, Turcia, România.

Proiectul va promova metode şi tehnici de implicare directă şi activă a tinerilor în procesul decizional şi beneficiază de susţinerea Consiliului Europei şi contăm pe spiritul democratic al reprezentanţilor partidelor aflate în competiţia electorală.

Dintre temele abordate la seminar amintim: psihologia tinerilor, implicarea în viaţa civică şi politică a comunităţii ca metodă de a accede la procesul decizional; posibilităţi reale de implicare pentru tineri oferite de comunităţile locale, naţionale, europene; accesul tinerilor la procesul decizional.

Strategia europeană de implicare a tinerilor în procesul decizional va fi implementată la nivel internaţional prin Reţeaua Europeană de Promovare şi Susţinere a Implicării Tinerilor în Procesul Decizional, reţea fondată de instituţiile reprezentate la seminarul internaţional. Semnarea protocolului de constituire a reţelei va avea loc Miercuri, 4 iunie 2008.

Iaşul va deveni, în perioada desfăşurării proiectului internaţional, capitală europeană a implicării tinerilor în procesul decizional, fiind centrul de stabilire a strategiei şi fondare a reţelei europene de implicare a tinerilor în procesul decizional.

Despre EuroDEMOS

EuroDEMOS (Elite Româneşti în Cadrul European) este o asociaţie de apărare a drepturilor omului, şcoală alternativă de implicare, formare şi afirmare a tinerilor viitori lideri de opinie, prin intermediul programelor aplicative de interes comunitar.

Asociaţia EuroDEMOS are 18 ani de promovare a cetăţeniei active şi implicării tinerilor în procesul decizional şi este iniţiatorul primelor proiecte şi programe de acest gen. Dintre acestea amintim:
-realizarea primului Forum civic cu implicarea directă a reprezentanţilor politici, tineretului politic, administraţiei locale şi centrale, oamenilor de afaceri, sindicatelor, mass-mediei, pentru promovarea intereselor şi echilibrului democratic local – 1992;
-iniţierea şi coordonarea primului Forum Reprezentativ de Tineret Civic şi Politic “Tribuna Tânărului Democrat” cu implicarea tuturor liderilor tineretului politic local – 1994;
-iniţierea şi coordonarea Şcolii Formatoare de Lideri civici şi politici “Clubul Tinerilor Lideri” – 1995-1999.

Preşedinte executiv EuroDEMOS,
Ana-Cristina Zacornea
Sediul central EuroDEMOS: Str. Păcurari, nr. 20, bl. 4, cod: 700511, Iaşi;
Tel./Fax: 0332803634;

eurodemos@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/eurodemos/iasi-capitala-europeana-a-implicarii-tinerilor-in-procesul-decizional