MASURI ACTIVE de PREGATIRE a COMPANIILOR pentru INTEGRARE si ACCESARE a FONDURILOR STRUCTURALE si de COEZIUNE

BUCURESTI - 28 februarie 2006

Comunicat tip General in Afaceri

Conform revistei “BIZ” (nr. 118/februarie 2006), intrarea in Uniunea Europeana a noilor State Membre “a determinat falimentul companiilor care nu au reusit sa adopte masuri de modernizare, inainte de integrare. Acestea au inregistrat in anul urmator integrarii cele mai mari pierderi si nu au mai putut recupera terenul pierdut”.

Pe de alta parte, dupa cum arata ultimul numar al revistei “EUROLIDER” (ianuarie 2006), Comisarul European pentru Extindere a anuntat ca Romania nu este pregatita pentru accesarea Fondurilor Structurale si de Coeziune, iar Directorul General pentru Dezvoltare Regionala al MIE a recunoscut si el aceasta stare actuala de lucruri.

Cu sprijinul Ministerului Integrarii Europene, EUROLINK - Casa Europei organizeaza in vederea implementarii Programului National de Pregatire pentru Aderare a Mediului de Afaceri, un ciclu de sesiuni intensive de informare, training si consultanta, sub genericul: “Cum sa ne pregatim firma in vederea integrarii in Piata Unica Europeana si pentru a utiliza Fondurile Structurale si de Coeziune?”.

In cadrul proiectului, realizat, de asemenea, pe baza parteneriatului incheiat si cu Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC), Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) si Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), precum si in colaborare cu institutii ale administratiei publice locale si judetene, grupurile-tinta sunt: manageri ai firmelor private, experti ai camerelor de comert si a altor grupuri de oameni de afaceri, reprezentanti ai patronatelor, asociatiilor profesionale, administratiei publice locale si ai agentiilor descentralizate.

Sesiunile pot fi realizate in complementaritate cu cele similare destinate comunitatilor locale, care nu vor putea realiza proiectele propuse decat cu sprijinul mediului de afaceri, prin sistemul de parteneriat public-privat aflat in curs de reformare legislativa, conform practicilor europene. De aceea, aceste sesiuni sunt structurate in trei componente:
-informare, sustinuta de directorii de integrare europeana din ministerele responsabile de gestionarea fondurilor europene;
-formare, sustinuta de consultantii si expertii din companiile internationale invitate;
-consiliere, oferita de expertii si consultantii retelei EUROLINK.

Pana in prezent, si-au exprimat deja intentia de a sprijini organizarea unor asemenea sesiuni autoritatile publice si camerele de comert din urmatoarele judete: Bistrita-Nasaud, Braila, Brasov, Buzau, Constanta, Hunedoara, Neamt, Salaj si Timis.

Partenerii media principali ai proiectului sunt: revista de informare, comunicare si integrare europeana “EU.RO.COM” si revista afacerilor Telecom, Internet @ New Media “Comunicatii Mobile”.

Despre EUROLINK - CASA EUROPEI

Pentru definitivarea agendei calendaristice a sesiunilor, companiile si organizatiile interesate sa participe sunt rugate sa contactacteze secretariatul Casei Europei. Pentru informatii suplimentare privind conditiile de participare, va rugam sa accesati pagina de internet: www.HouseofEurope.ro.

_________________________________________________
Partener Relatii Publice si Promovare: Agentia PHAETON Gala
Secretariatul Casei Europei EUROLINK
Cartier Floreasca, Caporal Bulugea 9, sector 2, Bucuresti