PRECIZARE cu privire la informatiile de presa legate de acordarea Trofeului Platformei CEFTAC societatii comerciale Bucovina Enterprises

BUCURESTI - 7 aprilie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

In legatura cu unele informatii de presa aparute cu referire la o asa-zisa acodare a Trofeul Platformei CEFTAC omului de afaceri Omar Hayssam, Departamentul de Relatii Publice al organizatiei coordonatoare a acestui proiect din cadrul PHARE Small Projects considera necesar sa faca urmatoarele precizari pe scurt:

PRECIZARE cu privire la informatiile de presa  legate de acordarea Trofeului Platformei CEFTAC societatii comerciale Bucovina Enterprises

Omul de afaceri Omar Hayssam nu a primit in nume personal nici un trofeu al Platformei CEFTAC. Pe baza nominalizarilor primite din partea membrilor corporativi si individuali si in consultare cu partenerii oficiali si media ai proiectului, apele minerale produse de BUCOVINA Enterprises au primit Trofeul CEFTAC pentru cel mai performant management in favoarea unei marci autohtone de succes, in cadrul competitiei pe noua Piata Unica Europeana in curs de extindere.

Presedintia Romaniei precum si reprezentarea in Romania a Presedintiei UE prin Ambasada Marelui Ducat de Luxemburg si Consulatul Onorific al acesteia la Bucuresti au patronat doar desfasurarea Seminarului European “Perspective si responsabilitati ale mediului de afaceri romanesc inaintea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana”, desfasurat in data de 7 martie 2005, cu sprijinul Muzeului National Cotroceni.

La rugamintea Comitetului de Organizare, trofeul a fost preluat spre inmanare de Prim-vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si Municipiului Bucuresti, Dl Jose IACOBESCU, datorita absentei reprezentantilor firmei Bucovina Enterprises la Gala de decernare a Trofeelor si Diplomenlor de Excelenta CEFTAC desfasurata in seara zilei de 7 martie 2005, in cadrul Muzeului Cotroceni. Aceasta absenta a reprezentantilor firmei este o dovada in plus a confidentialitatii si surprizei produse de atribuirea trofeelor si diplomelor de excelenta ale Platformei CEFTAC. Distinctiile acordate au fost gandite ca o expresie a implicarii sectorului neguvernamental, a societatii civile in ansamblul sau, in procesul de incurajare a unei concurente loiale si transparente si de aderare in cele mai bune conditiuni a Romaniei la Uniunea Europeana.

Unica secventa a participarii a doi reprezentanti ai firmei Bucovina Enterprises, printre care si Dl. Omar Hayssam, a avut loc cu ocazia inaugurarii oficiale a lucrarilor din dimineata zilei de 7 martie, la care au luat parte peste 100 de demnitari, diplomati, inalti functionari publici, lideri ai camerelor de comert, reprezentanti ai mediului de afaceri, experti si consultanti in domeniul concurentei din Romania si Uniunea Europeana. Participarea tutoror reprezentantilor companiilor s-a facut pe baza unei candidaturi si a exprimarii interesului acestora. Orice asociere intre numele omului de afaceri Omar Hayssam si institutiile care au asigurat Inaltul Patronaj al Seminarului European reprezinta o pura speculatie cu un posibil substrat tendentios si incriminatoriu ce nu are nici o legatura cu caracterul si contextul evenimentului respectiv.

In plus, mentionam ca optiunea privind acordarea trofeelor si diplomelor de excelenta a fost o decizie strict interna a echipei de coordonare din cadrul organizatiei neguvernamentale ce a gestionat desfasurarea proiectului, pentru care isi asuma intreaga raspundere. Intre reprezentantii Comitetul de Organizare al Seminarului European si Dl. Omar Hayssam nu a avut loc nici anterior, nici consecutiv, vreo intalnire sau vreo relatie parteneriala de vreun fel. Orice tentativa de a denigra prin intermediul mass-media Presedintia Romaniei si Presedintia UE, pe organizatori, Partenerii Oficiali, Partnerii Media si Sponsorii institutionali ai acestui eveniment prin asocierea cu eventuale fapte incriminatorii ale persoanei amintite ar putea avea nedorite consecinte juridice pentru autorii unor asemenea insinuari ofensatoare sau tentative de deturnare a adevarului pe care l-am sustinut, care era usor controlabil din surse independente.

Despre EUROLINK - CASA EUROPEI

Pentru conformitate,

Departamentul de Relatii Publice
EUROLINK – Casa Europei