Cele mai bune sfaturi pentru soferii care conduc foarte mult. Afla de ce este vizibilitatea atat de importanta

BUCURESTI - 9 august 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Sa fii sofer inseamna sa te bucuri cu adevarat de aceasta activitate, insa aduce de la sine si o responsabilitate ridicata. In trafic este necesar sa se acorde o atentie deosebita, atat in ceea ce priveste propria conduita, dar si asupra celorlalti participanti.

masterautoglass.ro

masterautoglass.ro

Din pacate, numarul accidentelor din Romania nu este deloc unul in scadere, cu toate ca se iau tot felul de masuri ce au rolul de a reduce aceste riscuri. Cea mai importanta schimbare va avea lor atunci cand fiecare sofer va constientiza faptul ca trebuie sa acorde o atentie deosebita pana si celor mai mici detalii.

In acest sens, unul dintre cele mai importante aspecte pentru soferii care conduc foarte mult, mai ales la drumuri lungi, insa nu doar, este vizibilitatea. Este evident ca pe langa aceasta conteaza foarte mult starea tehnica a masinii, experienta, etc., insa in cele ce urmeaza vom pune accent pe vizibiliate, iar pentru acest lucru am cerut si sfaturile unor experti, precum cei de la masterautoglass.ro – specialisti in montatul parbrizelor si a foliilor auto.

De ce este atat de importanta vizibilitatea? Vom prezenta in continuare cateva aspecte mentionate de acesti profesionisti.

Scade durata de reactie

Este un fapt bine cunoscut si dovedit stiintific ca pentru a putea evita anumite accidente si pentru a lua cele mai bune decizii e necesar ca reflexele sa fie rapide, iar in acest sens orice secunda de intarziere poate creste riscurile.

Ei bine, o buna vizibilitate ii va asigura pe soferi ca vor observa destul de repede eventualele pericole si vor putea actiona astfel incat sa le evite sau sa opreasca in cel mai scurt timp autovehiculul.

Nu mai intervine oboseala

O situatie pe care o pot confirma toti soferii este faptul ca pe timp de noapte sau atunci cand vizibilitatea nu este una ridicata, oboseala intervine mult mai rapid si condusul se efectueaza cu dificultate.

Toate aceste situatii sunt complet de nedorit, insa ce se poate face pentru a le evita?

Expertii masterautoglass.ro recomanda celor care isi doresc sa aiba parte de un maxim de vizibilitate urmatoare lucruri:

Geamurile sa fie mereu curate

Indiferent ca este vorba despre parbriz sau despre luneta, geamurile auto trebuie sa asigure o vizibilitate cat mai buna, iar de multe ori se intampla ca mizeriile, praful si multe altele sa se depuna pe acestea si sa ingreuneze vederea.

Primul pas in astfel de situatii este sa fie curatate geamurile, iar cea mai simpla solutie este sa se opreasca in cadrul unei benzinarii, unde pot fi spalate foarte usor.

Sa se pastreze distanta

Mai ales atunci cand se circula pe timp de noapte sau in conditii meteo nefavorabile, insa si in alte situatii, trebuie sa se urmareasca cu atentie distanta fata de masina din fata. E una din principalele reguli ce sunt transmise soferilor chiar din perioada de scolarizare, insa de care nu tin cont toti se pare.

Daca se pastreaza o distanta suficienta fata de ceilalti participanti in trafic se vor putea analiza schimbarile pe care acestia le fac, fie ca schimba directia, franeaza sau evita anumite obstacole. In caz contrar creste foarte mult riscul de accident.

Parbrizul crapat trebuie sa fie schimbat

Un alt motiv pentru care trebuie sa se pastreze distanta, mai ales pe drumuri mai rele, e din cauza riscului de a sari pietricele in parbriz. Aceasta e probabil cea mai intalnita situatie in care parbrizul se crapa.

Astfel de crapaturi se extind in timp, insa ele mai pot avea si alte cauze, cum ar fi amplitudinea termica, diverse socuri mecanice sau se pot zgaria de la folosirea improprie a stergatoarelor.

Cert e ca parbrizul trebuie sa fie schimbat. Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre acest lucru o puteti face chiar de pe site-ul masterautoglass.ro.

Montarea unor folii omologate

Cine nu isi doreste sa aiba parte de vizibilitate, confort si eleganta? Exact aceste aspecte sunt oferite de folia auto. Atentie, doar daca aceasta este una de calitate, omologata RAR si montata de specialisti. Cei care au ales un montaj folie auto Suceava au inteles ceea ce inseamna calitate, echipa masterautoglass efectuand acest serviciu cu un nivel de profesionalism ridicat.

O folie auto, pe langa faptul ca imbunatateste aspectul estetic al masinii, va reduce cantitatea de caldura ce patrunde in interiorul autoturismului si va creste nivelul de confort termic. Ce trebuie de stiut este ca acestea nu se pot monta pe parbriz si geamurile laterale din fata, iar daca nu sunt omologate atunci se risca amenzi usturatoare.

Mai trebuie mentionat faptul ca montarea unei folii auto va oferi si un plus de rezistenta geamului, astfel incat se va sparge ceva mai greu, iar in cazul unui accident nu va reprezenta un pericol.

Sunt foarte multe aspecte ce ar putea fi precizate, insa e cert ca vizibilitatea trebuie tratata cu mare interes la volan, iar montarea unor folii auto omologate si un parbriz in perfecta stare sunt detalii ce trebuie sa fie urmarite cu fiecare ocazie!