Cele mai frecvente intrebari legate de foliile auto

BUCURESTI - 14 septembrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Pentru a beneficia de cele mai bune conditii de transport, conducatorii auto opteaza pentru foliile auto, care sunt extrem de utile pentru că sporesc gradul de intimitate de care au parte pasagerii. Cu toate acestea, numarul celor care nu cunosc detalii complete despre aceste elemente auto, despre legile referitoare la acestea sau alte subiecte de interes este destul de mare.

masterautoglass.ro

masterautoglass.ro

Pentru ca fiecare sa se poata informa corespunzator in privinta acestora, bucurandu-se astfel de o intrebuintare de durata, expertii din spatele site-ului masterautoglass.ro , care monteaza folie auto in Suceava in conditiile cele mai bune, ii intampina pe cei interesati cu raspunsuri la cele mai frecvente intrebari pe care marea majoritate si le adreseaza.

Este necesara verificarea la RAR sau la politie pentru a putea monta folia pe masina?

Nici una dintre aceste vizite nu este necesara. Atunci cand service-ul specializat aplica foliile, sub acestea trebuie sa lipeasca timbrele pe care sunt insemnate numarul de certificare RAR, cel de autorizatie RAR  a atelierului, gradul de transparenta a foliei, precum si date despre firma la care au fost montate. De asemenea, dupa ce procesul este finalizat, proprietarul autovehiculului trebuie sa primeasca o garantie a lucrarii, ca si Certificatul de Conformitate RAR, acte pe care trebuie sa le aiba mereu la indemana. Acestea pot fi solicitate in cazul unor verificari tehnice sau a unui control in trafic.

Se poate aplica folia pe parbrizul automobilului?

Aceasta actiune nu este sustinuta de lege si este sanctionata in conformitate.

Este necesar sa se noteze in talon faptul ca au fost aplicate folii?

Acest lucru nu trebuie sa fie mentionat in cartea de identitate a masinii, si nici in certificatul de inmatriculare. Legea nu mentioneaza nimic in ce priveste acest aspect. Nici atunci cand proprietarul unei masini alege sa monteze folie fumurie nu trebuie sa mentioneze asta in cartea masinii. Desigur, sunt acceptate in circulatie autovehiculele care respecta toate normele impuse de Registrul Auto Roman si dispun si de acte doveditoare a legalitatii acestora.

Sunt valabile actele eliberate cu privire la montarea foliilor si in afara tarii?

Legislatia in ceea ce priveste valabilitatea actelor si in alte tari mentioneaza ca acestea sunt perfect legale. Romania a preluat din acest punct de vedere legislatia Unionala.

Care este tipul de folii ce poate fi aplicat pe geamurile de la usile din fata?

Aceste geamuri trebuie sa favorizeze trecerea luminii vizibile intr-un procent de macar 70%. Asta inseamna ca numai in aceasta masura pot fi aplicate folii specifice.

Ofera vizibilitate aceste folii din interior spre exterior pe timp de noapte?

Potrivit raspunsurilor oferite de catre expertii masterautoglass.ro, foliile auto omologate vor oferi o vizibilitate deosebita spre exterior, chiar si atunci cand exista conditii de lumina precare. Este un motiv pentru care sunt acceptate de lege si permise.

Trebuie folosite solutii speciale pentru a curata geamurile infoliate?

Acest aspect nu ar trebui sa ridice nici un fel de problema. Prosoapele de hartie si solutiile de spalat geamuri sunt ideale in aceasta directie. Desigur, este de preferat sa se evite pe cat de mult posibil solutiile ce contin amoniac sau cele abrazive deoarece acestea pot deteriora si zgaria suprafetele.

Care sunt masurile ce trebuie luate atunci cand se sparge un geam infoliat?

In astfel de situatii, fiecare proprietar trebuie sa se prezinte de preferat in cadrul atelierului in care a montat folia, alaturi de actele doveditoare.

Acestea sunt cateva dintre intrebarile la care cei ce urmaresc montarea unei folii auto doresc sa obtina un raspuns. Persoanele interesate de un service in care se monteaza folii auto profesionale in Suceava pot accesa pagina masterautoglass.ro pentru a afla mai multe despre aceasta societate si serviciile disponibile.