De ce nu sustine Traian Basescu gratierea si ce legatura are asta cu Udrea?

BUCURESTI - 15 mai 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Desi multi nu se asteptau la o asemenea reactie, se pare ca fostul presedinte al tarii, Traian Basescu, si-a exprimat punctul de vedere vizavi de problema gratierii, unul dintre subiectele controversate de actualitate. Acesta s-a declarat multumit in ceea ce priveste dezicerea lui Liviu Dragnea si a colegilor acestuia din ramura social-democrata de respectiva problema. Dar care sa fie motivul care sta la baza acestei decizii?

stireacalda.ro

Conform unei mentiuni pe care a facut-o fostul presedinte, acestia vor putea sa sustina legea pe care doresc sa o faca si oficiala prin reevaluarea pozitiei pe care o ocupa in PSD. „De pe o pozitie de independenta acest lucru va fi posibil si asta pentru ca Romania este o tara care are nevoie de o gratiere larga”, spune Basescu.

Care sunt motivele pentru care Traian Basescu este de acord cu gratierea?

Conform unei surse de incredere, si anume https://stireacalda.ro, fostul conducator al tarii nu are nimic de reprosat deciziei luata de Dragnea alaturi de partidul PSD. Mai mult decat atat, acesta este recunoscator fata de Dumnezeu pentru ca acestia s-au dezis de aceasta problema. Pentru el, este o cale prin care isi permite sa sustina decizia luata de pe o pozitie independenta deoarece, cu foarte multa hotarare afirmat, „Romania are cu siguranta nevoie de o gratiere!”.

Nu toti cei care ocupa pozitia de politicieni sunt in masura sa inteleaga situatia actuala a sistemului de justitie sau penitenciar roman. Cu atat mai putin unii dintre acestia pot sa inteleaga de ce este important sa contribuie la remedierea diverselor erori care au inceput sa apara dupa ce a intrat in vigoare noul Cod Penal. Indirect, acestea sunt cateva dintre afirmatiile facute de Traian Basescu.

Desigur, presedintele PMP a oferit lamuriri prin care si-a sustinut nevinovatia in ceea ce priveste erorile mentionate. Conform acestuia nu exista nimic precis pentru care ar putea sa si le asume personal deoarece la eliberarea noului Cod Penal a contribuit  „intreaga panoplie alcatuita din profesori universitari platiti cu sume mari de bani din Banca Mondiala”.

Dupa spusele lui Basescu, Liviu Dragnea, liderul actual al PSD-ului, are ca scop principal eliberarea „omologilor, a celor de tip domenii de vanatoare sau TelDrum”. In acelasi timp, tot acesta a dorit neaparat sa puncteze un aspect important si anume faptul ca nu considera ca gratierea este si pentru Udrea.

„Este bine stiut ca un timp de trei ani Codul Penal a stat in Parlament, pe cand comisia a fost condusa de domnul Ponta. Sunt de parere ca nu suntem in masura sa ne mai putem asuma aceasta politica penala. Am tinut sa fac ca toate institutiile de forta sa devina puternice si am reusit sa fac asta. Pentru deciziile pe care le-am luat imi asum obiectivul de politician in opozitie, precum si cealalta parte, ce implica recuperarea oamenilor ca obiectiv principal pentru sistemul penal.” Fostul presedinte mai spune ca el nu are pretentia ca partidul sa se angreneze in vederea respectarii drepturilor cu caracter fundamental, insa continua sa isi asume subiectul pana in momentul in care acesta va aduce si roadele asteptate.

In ceea ce priveste situatia Elenei Udrea, aceasta trebuie sa execute 6 ani de detentie, iar gratierea este pana in 3, ceea ce inseamna ca nu exista nici o legatura intre cele doua. Este necesara o larga gratiere in tara, care sa aiba in vedere toate categoriile ce ar putea fi recuperate pentru societate, iar in acest sens solutia este o lege noua care sa vizeze executarea pedepselor ce valorifica pregatirea si capacitatea profesionala a incarceratilor. „Da, gratierea ar putea fi o solutie, insa ce se intampla cu banii pierduti? Acestia ar trebui sa fie recuperati!” acesta este argumentul presedintelui Basescu in ceea ce priveste legea gratierii pentru care el voteaza impotriva.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/de-ce-nu-sustine-traian-basescu-gratierea-si-ce-legatura-are-asta-cu-udrea