Despre miturile consumului de ceai

BUCURESTI - 6 aprilie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Cu siguranta, consumul a numeroase tipuri de ceaiuri are la baza diverse motive, cum ar fi gusturile aromate ale plantelor, beneficiile aduse asupra sanatatii sau necesitatea unei alternative a cafelei. Totodata, apar intrebari legate de calitatea ceaiurilor pe care le achizitionam, modalitatile de preparare si gustul pe care ne dorim sa il obtinem. De asemenea, la ora actuala exista numeroase surse incorecte de informare, loc de nastere al multor mituri legate de consumul de ceai.

Despre miturile consumului de ceai

Este important sa gasim un furnizor de incredere, care sa ne ofere informatii sigure si anume, o firma de profil care indrageste aceasta activitate, respectiv una care acorda o atentie speciala produselor. Un bun exemplu este echipa https://livadacuceai.ro, care pentru fiecare produs, in parte, ofera numeroase detalii si recomandari persoanelor interesate.

Dar care sunt miturile legate de consumul de ceai pe care trebuie sa le cunoastem?

„Ceaiul negru contine mai multa cofeina decat cel verde”

Este important sa se cunoasca faptul ca toate tipurile de ceai au un continut de cofeina, de obicei mult mai scazut decat cafeaua, variind de la un produs la altul. In realitate, depinde foarte mult de modul de obtinere a ceaiului, mai precis de procesele prin care trec plantele (prajirea, imbatranirea sau fermentarea, pot diminua considerabil continutul de cofeina), dar si de zona in care creste. Asadar, ceaiul verde poate avea un continut similar cu cel al ceaiului negru.

Apa fiarta „arde” ceaiurile delicate

Ca si regula generala pentru persoanele care nu stiu cum sa procedeze in aceasta situatie, se apreciaza ideea conform careia cu cat ceaiul se infuzeaza cu apa mai fierbinte, cu atat va fi mai robust. Daca apa va fi mai rece, atunci si gustul va fi mai dulce.

Ceaiul decofeinizat este lipsit in totalitate de cofeina

Aceasta afirmatie ramane la nivelul de mit, intrucat, desi este decofeinizat, are un continut intre 2 si 10 miligrame de cofeina per ceasca. In cazul in care se doreste un ceai scazut in cofeina, atunci exista anumite ceaiuri din plante, ce reprezint o alegere foarte buna. De asemenea, trebuie sa se aiba in vedere faptul ca fiecare tip de ceai in parte contine o cantitate de cofeina diferita.

Ceaiurile nu au o data de expirare

Ei bine, daca dispuneti de pliculete de ceai de ani de zile, atunci a venit vremea sa le aruncati. De obicei, aceste produse sunt consumate pentru proprietatile lor antioxidante si nu numai, insa, este important ca fiecare persoana interesata de acest domeniu sa stie faptul ca orice astfel de produs, ce depaseste perioada de 6 luni, nu mai are acelasi efect, pierzandu-si din proprietatile sale principale. De asemenea, se recomanda ca produsele sa se pastreze la locuri racoroase si cat mai uscate.

Asadar, avandu-se in vedere toate aceste mituri, este esential ca informatiile pe care le doriti sa le aflati sa vina de la surse sigure. De exemplu, echipa livadacuceai.ro , specializata in acest domeniu, vine cu numeroase informatii de interes pentru consumatorii de ceai. De altfel, o scurta vizita pe acest site va poate purta in adevarata lume a ceiului, una care, lasand la o parte miturile, chiar este minunata!

Taguri: livadacuceai.ro
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/despre-miturile-consumului-de-ceai