Despre pompe, clasificarea acestora si ce trebuie sa stie un utilizator despre alegerea unui astfel de produs

BUCURESTI - 12 martie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Pompele hidraulice pot ridica reale probleme cand se impun ca necesitate pentru fiecare utilizator in parte. Diversitatea acestora este in masura sa ofere o doza de confuzie, insa in masura in care se determina si tipologia a ceea ce are nevoie fiecare, devine cu atat mai usor a se intelege intreg domeniul clasificarilor.

Pompa

Pompa

Mai intai de toate merita amintit ca rolul unei pompe este acela de a transforma energia din forma mecanica in una de forma hidraulica. Ca scop setat este vorba de a transporta un fluid. Ca si  maniera de functionare, o pompa poate avea o forta fizica, actionata de utilizator, sau forta electrica – acest caz fiind unul mai facil, avand mai multe avantaje.

Cum se clasifica pompele

Pompele se pot clasifica in functie de anumiti factori. Iata ce trebuie sa stie cei interesati:

Clasificarea in functie de numarul de fluide transportate – in acest sens tipologia lor include un singur fluid sau mai multe, ce includ si un fluid motor.

Clasificarea in functie de starea fluidelor transportate – in acest caz pompele pot fi hidraulice (cand este vorba de lichide), submersibile, pompe de suprafata, pentru gaze, pentru ape de suprafata etc.

O alta categorie ce tine de clasificarea pompelor include pompe desmodrome sau pompe cu lant cinematic. Aici se tine cont de modul de constructie.

Nu in cele din urma o clasificare se poate face si tinand cont de  numarul de curse pe rotatie. Asadar, exista produse de acest gen ce pompeaza fluidul pe o singura parte a pistonului sau cele cu efect dublu, cand fluidul este pompat in doua sensuri.

Pompele hidraulice

In randul utilizatorilor casnici, pompele hidraulice sunt dintre cele mai populare. Ca si principiu de functionare aceste tipuri de pompe se refera la deplasarea unui lichid de la o presiune inferioara la una superioara. Si aici exista o clasificare, impartita intre cele submersibile, unde se incadreaza cele monoetajate, pentru ape murdare, sau cele pentru ape curate, multietajate.

O alta categorie este cea a pompelor hidraulice de suprafata. In acest sens, pot exista pompe de mica adancime sau de mare adancime.

Desigur ca dupa ce un utilizator descopera o asa mare diversitate in ceea ce priveste tipul pompelor ar putea fi usor confuz privind alegerea. Nu numai ca identifica ceea ce are nevoie, insa exista multipli producatori ce ofera produse de acest gen cu tot felul de diferente. Asadar, raportat la modul de utilizare a pompei in cauza utilizatorul trebuie sa isi detalieze nevoia si sa aleaga conform cu modul cel mai facil in care isi va usura munca.

Specialistii recomanda sa nu existe un puternic accent pe suma si mai precis alegerea unui produs ieftin. Se poate dovedi a fi o pompa ineficienta in cele din urma. Poate ca nici cea mai scumpa nu este tocmai un caz ideal; mai degraba intelegerea modului de functionare a unei pompe este edificatoare. Spre exemplu, la pompele de suprafata conteaza cel mai mult adancimea maxima de refulare si de aspiratie, precum la pompele submersibile conteaza inaltimea de refulare.

Cei interesati pot regasi informatii detaliate pe tehnovest.ro si pe blogul aferent paginii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/despre-pompe-clasificarea-acestora-si-ce-trebuie-sa-stie-un-utilizator-despre-alegerea-unui-astfel-de-produs