Echiparea automobilului cu anvelope de iarna – o necesitate

BUCURESTI - 27 septembrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Sezonul rece s-a instalat pe deplin, ceea ce inseamna ca si automobilele ar trebui pana acum sa fie dotate cu un set eficient de anvelope, specifice acestui anotimp. Aceste masuri sunt indicate nu doar pentru confortul conducatorilor auto, dar mai ales pentru siguranta acestora si a celorlalti participanti la trafic, intrucat riscul de accidentare scade considerabil atunci cand pe masini sunt montate astfel de articole de o calitate inalta.

anvelomag.ro

anvelomag.ro

Specialistii in cauciucuri de iarna de la Anvelomag ne ofera o serie de sfaturi utile pentru identificarea unui set de anvelope ideal pentru anotimpul geros, care este tot mai aproape.

Pentru a putea face fata tuturor provocarilor cu care ne va intampina in general sezonul rece, este suficient sa cunoasteti informatiile referitoare la achizitionarea unor cauciucuri de iarna pe masura. Franarea este mult mai eficienta, chiar cu 30 metri mai rapida, atunci cand automobilul dispune de setul potrivit de anvelope. Este si un mod excelent de a reduce accidentele in trafic.

Cauciucurile de iarna potrivite pentru automobilul tau

Alegerea cauciucurilor trebuie facuta si in raport cu conditiile de uz specific, precum si provocarile pe care le ridica acestea si la care trebuie sa raspunda cu performanta. Este esential ca anvelopa sa se comporte bine in orice conditii de vreme, atat pe asfaltul rece si uscat, cat si pe cel umed sau acoperit de zapada.

Ce inseamna un set de anvelope corespunzator? Exsta anumite conditii pe care acestea trebuie sa le indeplineasca pentru a putea circula, asa cum este mentionat si din perspectiva juridica. Astfel, omologarea pneurilor, indiferent ca sunt montate pe autovehicul sau pe remorca acestuia, trebuie realizata atunci cand respectivele corespund regulamentului.

Diferenta intre acele cauciucuri de iarna de la Anvelomag si cele de vara o face prezenta simbolului M+S a acestora. De asemenea, se intalnesc si alte tipuri de simboluri distinctive pentru acestea precum creasta alpina sau fulgul de nea.

Sunt pasibili de amenzi conducatorii auto care sunt opriti de politie si semnele mentionate lipsesc, insa si cei care au montate anvelope ce depasesc o anumita uzura. Este vorba despre siguranta participantilor la trafic, deci din acest punct de vedere este important sa fiti mereu precauti. Un service specializat va poate spune daca inca este vorba despre o uzura ce se incadreaza in limite acceptabile sau este necesara inlocuirea.

Atunci cand achizitionati pneurile pentru iarna, dar si in cazul celor de vara, trebuie sa aveti in vedere si obtinerea declaratiei de conformitate – ce atesta ca este un produs omologat. In fapt, aceasta este datoria vanzatorului – sa va inmanaze respectiva declaratie.

Asadar, din cele mai sus mentionate se poate deduce ca echiparea masinii cu cauciucuri de iarna de la Anvelomag sau orice magazin de specialitate, este esentiala pentru siguranta pasagerilor din vehicul, dar si a celorlalti participanti la trafic. Chiar si din punct de vedere financiar este de preferat luarea masurilor corespunzatoare, pentru ca in caz de accidentare costurile de reparatii vor fi usturatoare.

Odata cu montarea anvelopelor de iarna pe automobil scade si probabilitatea ca masina sa derapeze sau sa produca blocaje in trafic, accidente sau alte evenimente nedorite. Acest lucru devine responsabilitatea fiecarui proprietar de autovehicul care circula pe orice tip de carosabil.

Cei care inca nu au luat masurile necesare in acest sens pot profita de ofertele regasite pe Anvelomag.ro cu privire la achizitionarea unor pneuri de iarna extrem de performante si rezistente.

Taguri: anvelomag.ro