Lichidatorul judiciar si rolul sau in procedura de insolventa

BUCURESTI - 19 septembrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Numarul companiilor care dobandesc statutul de insolventa din cauza ca nu sunt gestionate corect este mereu in crestere. Cei care au o afacere trebuie sa fie mereu pusi la curent cu tot ce inseamna legi de respectat, aspecte de avut in vedere, atributii de indeplinit. De asemenea, acestia trebuie sa dispuna si de ajutorul potrivit pentru fiecare situatie, mai ales pe plan financiar. Este un aspect pe care fiecare companie trebuie sa-l mentina permanent in ordine si organizare deplina.

cabinetlichidator.ro

cabinetlichidator.ro

Din nefericire, asta nu se intampla mereu, iar oamenii ce au o afacere ajung in plina dezvoltare a procesului de insolventa. Cabinetlichidator.ro este site-ul in cadrul caruia cei ce interesati gasesc ajutorul potrivit atunci cand ajung in acest impas. Astfel, un lichidator judiciar joaca un rol crucial in salvarea business-ului, motiv pentru care serviciile unui profesionist sunt imperios necesare.

De ce au nevoie companiile in insolventa de lichidatori judiciari ?

Atunci cand institutiile abilitate si organele specifice constata starea de insolventa a unei societati, adica existenta unor datorii uriase, trebuie ca si un lichidator judiciar sa ia parte la actiune. In ce sens trebuie sa se implice acesta? Ei bine, vorbim despre persoana care ar putea reprezenta un sprijin esential pentru aceste companii si pentru ca este solutia de a depasi aceasta dificultate, de a ajuta compania sa se redreseze, sa isi achite datoriile si sa revina pe linia de plutire.

Persoane fizice sau juridice, toti acei lichidatori judiciari indreptatiti sa exercite aceasta profesie se ocupa de firmele insolvente pe perioada in care se incearca reabilitarea sa. Ne referim strict la persoanele care detin autorizatie in acest sens si pot actiona in conformitate cu prevederile legale si normele in vigoare.

Ce indatoriri are lichidatorul sau administratorul judiciar?

Inainte de toate, acesta trebuie sa se informeze complet cu privire la activitatea debitorului, la starea economica a acestuia, pentru a intocmi un raport pe baza informatiilor pe care le aduna. In cadrul acestuia este necesar sa fie mentionate toate acele aspecte ce privesc compania in cauza, dar mai ales motivele pentru care aceasta a ajuns in stare de insolventa.

Urmatorul pas de parcurs consta in evaluarea tuturor posiblitatilor realizabile cu privire la reabilitarea societatii si iesirea din starea de insolventa. Asadar, lichidatorul judiciar este cel care trebuie sa vegheze asupra fiecarei situatii si a modului in care decurg lucrurile. Este persoana insarcinata cu supravegherea modului in care este gestionat patrimoniul si cum isi desfasoara debitorul activitatea.

Tot lichidatorul judiciar este responsabil de intocmirea actelor si documentelor necesare pentru a demara procedura de intrare in starea de insolventa, fiind o alta atributie a acestuia despre care angajatorul trebuie sa stie.

In ceea ce priveste creantele, precum si obiectarea lor in cazul in care impune situatia, lichidatorului ii revin si aceste probleme. Ce este creanta? Aceasta se refera la dreptul ce apartine creditorilor. Acestia pot deci sa solicite debitorului sa demareze o actiune. Atunci cand se exagereaza in privinta lor, pot fi contestate de catre lichidator.

Acum, ca lucrurile ce privesc atributiile administratorului judiciar sunt mai limpezi, cei a caror business a intrat in stare de insolventa se pot orienta dupa firma sau persoana fizica potrivita pentru a-i ajuta sa rezolve cu eficienta problema. Doritorii pot accesa pagina cabinetlichidator.ro pentru a solicita serviciile companiei ce a reusit sa satisfaca nenumarati clienti in decursul anilor de activitate in domeniu judiciar.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/lichidatorul-judiciar-si-rolul-sau-in-procedura-de-insolventa