Mobilarea exteriorului casei – ce caracteristici trebuie sa indeplineasca un set de scaune si masa

BUCURESTI - 7 decembrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Gradina si terasa unei case reprezinta oaza de liniste ce defineste in mare parte avantajul de a locui in spatii extinse. Nu sunt private de mobilier si un plan estetic, care sa completeze cu designul casei. Ce tip de mobilier se alege tine nu numai de preferinte personale, ci mai degraba si de o serie de caracteristici menite ca impreuna sa avantajeze din punct de vedere vizual si practic.

Secan

Secan

Spatiul este si el definitoriu, intrucat impune anume caracteristici la randul sau. Oricat de generos ar putea parea spatiul in sine, cand acesta se imbogateste cu piese de mobilier totul capata un alt aspect. Nu trebuie sa creati ideea de aglomerare ci mai degraba sa oferiti spatiului fix acele piese de mobilier necesare pentru a contura spatiul de relaxare. 

Seturile de mobila si practicul situatiei

Cel mai adesea, se doreste alegerea unui set masa si scaune gradina. Acesta nu face altceva decat sa aduca unitate in toate elementele incluse, fara a mai fi nevoie de a alege si altceva pentru a completa spatiul. Este de asemenea practic caci nimic nu inlocuieste nevoia de masa si scaune.  

Intretinere

Pentru acest considerent se pare ca multe din optiunile initiale ajung la capat de lista. Un aspect crucial cand vine vorba de orice set de masa si scaune destinate mediului exterior, in gradini, se refera la intretinere. Cu siguranta ca trebuie sa fie vorba de materiale ce nu se murdaresc repede. In plus, in stransa legatura cu acest aspect este si ceea ce tine de rezistenta. Intemperiile si toti factorii ce tin de mediul exterior se impun si pot afecta mobilierul: ploaie,  vant, zapada, razele UV ce afecteaza rand pe rand calitatea materialelor.

Sunt de preferat seturile din ratan, rachita, lemn de cedru sau tec, in functie si de preferintele fiecaruia. De asemenea, o structura din aluminiu este ceea ce ofera garantia de rezistenta, desi nici otelul inoxidabil nu este exclus.

Sticla este si ea un element practic, pentru masa de gradina. Aceasta ofera un stil elegant in combinatie cu materialul-cadru al mesei in cauza. In plus, se sterge usor, se intretine pe masura si fiind destinata a fi la exterior se comporta excelent in conditiile impuse.

Confort

Nu trebuie ignorat nici aspectul legat de confort. Din acest punct de vedere forma scaunelor care sa permita o pozitie usor pe spate, cu forma confortabila pentru spate reprezinta un prim aspect de luat in seama. In orice caz, se poate imbogati orice tip de scaun cu pernute special destinate confortului. Acestea sunt mai multe decat practice, avand in vedere ca se pot monta oricand.

Cromatica

Pentru ca setul de masa cu scaune asezat tronand in gradina sa fie o adevarata aparitie, partea cromatica este un ultim aspect de avut in vedere. Marea majoritate se orienteaza dupa nuante specifice cadrului natural, de verde, bej, culori pamantii, gri, maro in orice variatie de ton. Desigur, negrul merge la orice, insa nu trebuie sa va sfiiti in a alege orice nuanta; pana la urma si contrastele sunt deosebite, ies in evidenta si pot fi si nota distinctiva a spatiului.

Indiferent de preferinte, de caracteristicile avute in vedere, secan.ro poate fi o sursa excelenta pentru cei interesati de astfel de seturi.