Reguli de pus in aplicare atunci cand oferi/primesti un cadou

BUCURESTI - 7 septembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Se spune ca nu atat cadoul in sine este important, cat gestul de a-l oferi. Uneori insa, un cadou foarte costisitor poate jigni, iar unul ieftin, dar facut din inima si avand o valoare aparte pentru destinatar, ramane o amintire unica. Exista o serie de reguli de urmat atunci cand oferi cadouri, dar si cand le primesti.

3gifts.ro

Iata despre ce este vorba!

Daruieste un cadou personalizat

Oricat de restrans ti-ar fi bugetul, este de dorit sa apelezi la alternativa unui cadou personalizat, in detrimentul unuia „la oferta”. Astfel, persoana care il va primi va avea certitudinea ca te-ai gandit la ea in mod special si nu doar ai bifat o persoana din lista de cumparaturi. Cauta un obiect in culoarea preferata a destinatarului sau un cadou legat de ocupatia sau pasiunea acestuia. Poti apela in acest sens la sugestiile de cadouri prezentate in cadrul site-ului 3gifts.ro.

Evita cadourile „delicate”

Diferentele culturale, religioase, politice, cele care tin de stilul de viata, toate trebuie luate in calcul atunci cand alegi un cadou. De pilda, nu ii poti oferi o sticla de vin unei persoane care stii ca are probleme cu alcoolul sau o carte cu retete de prajituri unei persoane complexata din cauza greutatii si care si-a propus sa slabeasca.

In caz ca reciclezi cadourile

Daca obisnuiesti sa faci cadouri pe care la randul tau le-ai primit, desi ideal ar fi sa nu faci asta, trebuie sa ai grija la anumite aspecte. Inlatura ambalajul original deoarece exista posibilitatea sa contina o felicitare adresata tie de la cel care ti-a oferit cadoul. In nicio situatie nu darui obiecte pe care le-ai primit la diverse promotii. Genul acesta de obiecte se ofera numai prietenilor foarte buni, specificand totodata ca este un „dar din dar”.

Impacheteaza cadoul

Chiar si un cadou ieftin poate capata valoare atunci cand este frumos impachetat. Ia in considerare personalitatea celui caruia ii faci cadoul – o persoana creativa va aprecia un ambalaj ingenios sau chiar un mod atipic de a darui cadoul, in timp ce una mai conservatoare va pretui un ambalaj monocolor, in culori elegante precum gri, argintiu discret, rosu inchis, albastru regal.

Cand oferi

Priveste in ochii persoanei careia ii oferi darul, spune-i cateva cuvinte din suflet si zambeste-i larg. Un zambet sincer si plin de caldura acompanieaza de fiecare data un cadou reusit.

Cum sa primesti

Asiaticii ne invata ca un cadou se primeste cu ambele maini. Uita-te in ochii persoanei care iti inmaneaza darul si multumeste-i, nu la modul general, si facand o remarca despre cadoul in cauza. Daca este vorba despre ceva care nu iti place sau ai primit un obiect similar cu ce ai deja, nu spune asta celui care ti l-a daruit.

Desfaci cadoul sau nu?

In unele tari se considera un gest de bun simt sa despachetezi un cadou in fata celui care ti l-a oferit, in timp ce altele considera acest gest unul de nepolitete. In cazul in care primesti cadouri decorative sau daca cel care ti l-a oferit iti sugereaza sa il desfaci, ar fi bine sa faci acest gest pe cat posibil de discret, fara a-i pune pe ceilalti invitati intr-o lumina nefavorabila.

Cu aceste sfaturi in minte, mai mult ca sigur nu vei da gres de acum inainte. Nu uita un lucru, si anume ca orice cadou este o dovada de noblete sufleteasca, nicidecum o obligatie, motiv pentru care atat cel care ofera, cat si cel care primeste ar trebui sa vada in el un prilej de bucurie.

Taguri: 3gifts.ro
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/reguli-de-pus-in-aplicare-atunci-cand-oferi-primesti-un-cadou