Semnele care ne indica ca ar trebui sa mergem la psiholog

BUCURESTI - 3 aprilie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Reticenta unora de a merge la psiholog este pusa pe seama necunoasterii. Confuzia dintre psiholog si psihiatru este unul dintre motivele pentru care oamenii reactioneaza cu scepticism atunci cand vine vorba de o solutie pentru problemele pe care le intampina.

Daniel Ivan

Daniel Ivan

Aceste doua profesii nu se exclud, sunt chiar complementare, ambele au ca scop echilibrul si sanatatea psihica a unei persoane. Insa metodele folosite difera, psihiatrul poate recomanda si medicamente in unele situatii. Psihologul asculta, analizeaza si consiliaza prin intermediul sedintei de psihoterapie. Altfel spus, el „trateaza” problemele constiente ale unui om, il ajuta sa depaseasca anumite crize, temeri si sa se maturizeze emotional.

Toata lumea se confrunta pe parcursul vietii cu situatii stresante sau solicitante, stari de tristete, esecuri sau conflicte. Ei bine, uneori simtim ca nu le putem gestiona singuri si atunci simtim nevoia unui ajutor profesionist. Acesta este momentul in care intervine necesitatea unui psiholog.

Nu trebuie sa asteptam clipa in care ne simtim doborati, cu psihicul la pamant. Cu cat actionam mai prompt, cu atat sansele sa ne reluam cursul firesc al vietii este mai mare. Semnele care trebuie sa ne conduca la psiholog sunt urmatoarele:

1. Am trecut printr-o trauma care ne invadeaza toate gandurile

Un deces care ne-a marcat, un accident, o despartire, pierderea job-ul sau a locuintei sunt doar cateva dintre motivele care ar trebui sa ne gandim la varianta de a consulta un psiholog. Izolarea de familie, prieteni sau extrema cealalta, neputinta de a sta singur sunt semnele durerii sufletesti. La asta se adauga si insomniile, pierederea poftei de mancare. Iar nu il ultimul rand, aparitia depresiei care este una dintre cele mai neiertatoare boli.

2. Colegii de la locul de munca si prietenii ne semnaleaza ca ceva nu este in regula

Momentul in care realizam ca sarcinile de la munca au devenit greu de indeplinit, iar job-ul este o corvoada trebuie sa ne puna un semn de intrebare. Mai ales atunci cand puterea de concentrare ne lipseste cu desavarsire, iar colegii ne fac adesea observatii ca suntem total deconectati de realitate. Iar daca la asta se adauga si ingrijorarea prietenilor, atunci nu mai este loc de ezitari. Ei ne cunosc cel mai bine si simt schimbarile pe care poate noi nu vrem sa le constientizam. Ar trebui sa luam in considerare si opinia familiei, in egala masura.

3. Hobby-urile din trecut nu mai reprezinta niciun interes

Daca inainte frecventam cu pasiune cursurile de dans, gatit ori savuram filmele la cinema si iesirile la club, iar in prezent aceste activitati nu ne mai starnesc deloc interesul, este timpul sa luam atitudine. Consilierea unui psiholog ne poate reda pofta de viata, prin vizualizarea surselor anterioare de fericire sau prin schimbarea traiectoriei catre noi placeri.

4. Ne gasim consolarea in alcool

Desi poate nu constientizam, alcoolul in exces este adesea semnul ca vrem sa ne retragem din realitate si sa ne „dezactivam” simturile. Cand nu mai putem face fata unor situatii gasim in alcool un aliat in suferinta. Si substantele psihoactive sau mancarea din abundenta sunt semnale care trebuie sa ne faca sa calcam pragul cabinetului de psihologie al lui DanielIvan.ro.

5. Apar durerile de cap inexplicabile, asociate cu un sistem imunitar precar

In situatia in care suntem deranjati in mod permanent de dureri de cap sau de stomac, iar racelile devin din ce in ce mai frecvente, trebuie sa stim ca principalul vinovat de toate astea este stresul. In plan secundar, apetitul sexual scade si pot aparea de nicaieri contractii involuntare are muschilor, fara sa fi mers la sala de sport.

 

Trebuie sa intelegem ca problemele odata aparute si nerezolvate se amplifica pe parcurs. Cu cat cautam mai repede sprijin profesional, cu atat eliminam mai rapid starile negative din viata noastra. In acest sens, Daniel Ivan preia misiunea de a identifica problemele cu care ne confruntam si de a pune la punct o strategie de lucru cu rezultate garantate. Desigur, partea de confidentialitate din cabinetul psihologului este respectata, fiind o obligatie etica si legala in acelasi timp.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/semnele-care-ne-indica-ca-ar-trebui-sa-mergem-la-psiholog